Jemná a ľahká jahodová pochúťka
1. Príprava cesta: Žĺtky vyšľaháme so 40 g kryštálového cukru a s 1 vanilkovým cukrom do peny. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a so 40 g cukru na silný sneh. Obe hmoty zľahka zmiešame, vmiešame 1 kávovú lyžičku citrónovej kôry a múku. Hmotu nalejeme do tortovej formy vymastenej a pomúčenej. Pečieme asi 15 minút pri teplote 200°C. Po upečení necháme vychladnúť.
2. Príprava krému: Uvaríme puding podľa návodu a necháme ho vychladnúť. Vyšľaháme Heliu so 600 g práškového cukru. Pridáme pudingovú hmotu a vyšľaháme všetko spolu do krému.
3. Povrch cesta potrieme krémom. Na krém poukladáme umyté a osušené jahody.
4. Príprava želé: Želé si pripravíme podľa návodu na obale. Mierne ho necháme vychladnúť a zalejeme ním jahody. Tortu necháme v chladničke vychladnúť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Jemná a ľahká jahodová pochúťka
| 200 g | Helia |
|---|---|
| 100 g | múka hladká |
| 80 g | cukor kryštálový |
| 2 lyžica | cukor práškový |
| 600 g | cukor práškový |
| 1 ks | vanilínový cukor |
| 1 ks | puding vanilkový |
| 1 bal. | želé tortové |
| soľ | |
| 400 g | jahody - čerstvé |
| 1 ks | citrón |
| 3 ks | vajcia |
| 300 ml | mlieko |