Je osviežujúca a nie príliš sladká a navyše pozrite ako vyzerá :).
1. Šľahačku vyšľaháme a odložíme do chladu. Bielu čokoládu si rozpustíme nad parou (POZOR môže sa zraziť, preto ju radšej pri roztápaní občas zložíme z pary.). Rozpustenú čokoládu pridáme do želatínového stužovača, ktorý sme si pripravili podľa návodu, rozmiešame a pridáme kyslú smotanu a zase premiešame. Nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku.
2. Korpus natrieme džemom a vylejeme naň šľahačkovú zmes. Ak chceme dvojfarebnú plnku, tak si šľahačkovú zmes rozdelíme na dve časti a do jednej zamiešame kakao. Dáme stuhnúť do chladničky.
3. Po stuhnutí odstránime bok formy a vrch torty ozdobíme nakrájanými jahodami, ktoré môžeme potrieť želatínou. Aby sa leskli a neobschli. Bok torty môžeme posypať opraženými plátkami mandlí.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Je osviežujúca a nie príliš sladká a navyše pozrite ako vyzerá :).
1 ks | korpus |
---|---|
200 g | čokoláda biela |
300 ml | smotana kyslá |
280 ml | smotana na šľahanie 33% |
1/2 bal. | stužovač šľahačky |
jahody | |
džem | |
mandle | |
kakao |