rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Jahodový dezert so smotanovým krémom

Lahodný jahodový dezert, ktorý poteší dospelých i deti.

postup:

  • Jahodový dezert so smotanovým krémom

    1. Z bielkov, cukru a soli ušľaháme tuhý sneh a pomaly postupne zašľaháme žĺtky a múku. Šľaháme na najnižšom stupni rýchlosti. Vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Piškótové cesto pečieme 30 minút v predhriatej rúre na 180 ° C.

  • 2. Upečený korpus spoznáme tak, že do neho pichneme špajdľou a cesto sa na ňu neprilepí. Korpus necháme vychladnúť. Medzitým vmiešame do mlieka pudingy, privedieme k varu a varíme 2 minúty, až hmota zhustne. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a vmiešame do vychladnutého pudingu.

  • 3. Smotanový krém šľaháme tak dlho, až v ňom nie sú žiadne hrudky masla. Tortový korpus rozrežeme na 2 rovnaké pláty. Jahody umyjeme, osušíme, rozkrojíme na polovice a nanesieme na spodný plát korpusu. Pár jahôd si necháme na ozdobu. Jahody zalejeme 3/4 krému a prikryjeme druhým plátom. Zostávajúce 1/4 krému potrieme povrch torty a ozdobíme jahodami.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Jahodový dezert so smotanovým krémom

Lahodný jahodový dezert, ktorý poteší dospelých i deti.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
250 ml mlieko
250 g jahody
120 g cukor práškový
60 g cukor krupicový
60 g múka polohrubá
2 lyžica olej
2 ks vajce
2 ks vajce
1 ks maslo
2 bal. puding smotanový
soľ
perníčky radia