Radi snívate? Doprajte si krásny a chutný sen kedykoľvek počas dňa.
1. Cukor a vanilkový cukor spolu s vajciami šľaháme do penista. Pridáme olej a Fantu. Múku s práškom do pečiva zmiešame a postupne pridáme k cestu. Na vymastenú a múkou vysypanú formu (26cm) vylejeme cesto a pečieme pri 160°C asi 20 min.
2. Tvaroh zmiešame s cukrom a citrónovou šťavou. Pridáme šľahačku, vyšľahanú so stužovačom a lyžicou natrieme na vychladnutý kompót. Skúste natrieť nerovnomerne, aby bol vrch vlnovkový.
3. Rebarboru nakrájame a dáme do hrnca, posypeme cukrom a necháme stáť 15min. Jahody nakrájame na štvrťky, pár si necháme na ozdobu. Odstátu rebarboru trocha podusíme. Solamyl zmiešame s trochou vody a primiešame k rebarbore, trocha povaríme, pridáme jahody a premiešame. Kompót dáme rovnomerne na korpus a necháme v chladničke stuhnúť.
4. Na ozdobu použijeme: 1 pol. lyžica práškového cukru, 1 čajová lyžica nasekanej mäty, 1-2 pol. lyžice opražených mandľových lupienkov. Jahody, cukor a mätu premiešame a ozdobíme nimi tortu. Okraje môžeme posypať mandľami.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Radi snívate? Doprajte si krásny a chutný sen kedykoľvek počas dňa.
2 ks | vajcia |
---|---|
250 g | cukor krupicový |
1 bal. | vanilínový cukor |
60 ml | olej |
125 g | múka hladká |
2 lyžica | kypriaci prášok do pečiva |
500 g | jahody |
250 ml | smotana na šľahanie 33% |
1 bal. | stužovač šľahačky |
250 g | tvaroh |
50 g | cukor práškový |
2 bal. | vanilínový cukor |
1 ks | citrón |
75 ml | Fanta |
500 g | rebarbora |
60 g | Solamyl |