Je jednoduchý, nenáročný a pre maškrtníkov čokolády ako stvorený. Pozrite si fotopostup.
1. Z bielkov vyšľaháme sneh. Po chvíli pridáme cukor a vyšľaháme do tuha.
2. Primiešame žĺtky, múku s kypriacim práškom do pečiva, kakao a olej. Vymastíme a pomúčime tortovú formu, dáme do nej piškótové cesto a upečieme.
3. Čokoládu nastrúhame do misky. Smotanu zohrejeme (nesmie vrieť) a zalejeme ňou postrúhanú čokoládu. Miešame, až kým sa čokoláda rozpustí.
4. Necháme vychladnúť. Potom vyšľaháme na krém (asi 1 minútu).
5. Korpus prekrojíme na tri časti, medzi ktoré natrieme krém. Krémom natrieme aj boky torty.
6. Roztopíme čokoládu na varenie a pridáme trochu Cery aby potom poleva nepraskala. Nožom ju rozotrieme na vrch torty.
7. Necháme v chlade stuhnúť. Potom ozdobíme podľa fantázie
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Je jednoduchý, nenáročný a pre maškrtníkov čokolády ako stvorený. Pozrite si fotopostup.
fsv | |
---|---|
4 ks | vajce |
4 lyžica | múka polohrubá |
4 lyžica | cukor práškový |
1/2 bal. | kypriaci prášok do pečiva |
2 lyžica | kakao |
250 ml | smotana na šľahanie 33% |
250 g | čokoláda na varenie |
50 g | Cera |