Perníkový koláč, ktorý zachutí každému. Pozrite si jednoduchý fotorecept.
1. Najskôr vymiešame vajcia s práškovým cukrom.
2. Postupne pridávame ostatné prísady: lekvár, olej, múku, kypriaci prášok do perníka, škoricu, kakao, sódu bikarbónu a mlieko.
3. Vypracujeme hladké cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
4. Pečieme pri teplote 150°C asi 20 minút.
5. Ešte teplý perník potrieme lekvárom.
6. Nakoniec polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme tak, že vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, do ktorej sme pridali Ceru. Necháme vychladnúť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Perníkový koláč, ktorý zachutí každému. Pozrite si jednoduchý fotorecept.
Cera | |
---|---|
400 g | múka hladká |
300 g | cukor práškový |
2 ks | vajcia |
1 dl | olej |
3 lyžica | lekvár ľubovoľný |
1 lyžica | škorica mletá |
1 ks | kypriaci prášok do pečiva |
3 lyžica | kakao |
2 dl | mlieko |
1 lyžička | sóda bikarbóna |
100 g | čokoláda na varenie |
70 g | Palmarín |
30 g | Cera |