rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Jednovaječná varená bábovka

Je to receptík velmi jednoduchý, rýchlo hotový a čo je najdôležitejšie, aj veľmi chutný. Presvedčte sa pozrite si fotorecept.

postup:

  • Jednovaječná varená bábovka

    1. Z cukru, mlieka, Palmarinu a kakaového prášku si uvaríme kašičku. Necháme úplne vychadnúť a prichystáme si ostatné suroviny.

  • Jednovaječná varená bábovka

    2. Sypké suroviny si dáme do misky, premiešame, vlejeme vychladnutú kašičku, vajíčko, lekvár, hrozienka a orechy nasekané.

  • Jednovaječná varená bábovka

    3. Všetko spolu zamiešame vareškou aby sme získali homogénnu zmes.

  • Jednovaječná varená bábovka

    4. Zmes následne opatrne presunieme do vymastenej a polohrubou múkou vysypanej bábovkovej formy.  

  • Jednovaječná varená bábovka

    5. Formu vložíme, do STUDENEJ rúry a pečieme na 150 stupňoch cca 45-50 minut. Závisí kto má akú rúru. Treba kontrolovať priebežne stav cesta špajlou. Po upečení bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť.

  • Jednovaječná varená bábovka

    6. A kto nevydrží na vychladnutú bábovku tak si môže odrojiť už aj teplú. Tak ako som to spravila ja :) Dobrú chuť.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Jednovaječná varená bábovka

Je to receptík velmi jednoduchý, rýchlo hotový a čo je najdôležitejšie, aj veľmi chutný. Presvedčte sa pozrite si fotorecept.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    15 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    45 min.
  • Teplota
    pečenia:
    150 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
250 ml mlieko
160 g Palmarín
130 g cukor kryštálový
2 lyžica kakao
320 g múka polohrubá
2 lyžica sekané vlašské orechy
2 lyžica marhuľový džem
2 lyžica hrozienka
1 ks vanilínový cukor
1 ks kypriaci prášok do pečiva
1 ks vajcia
perníčky radia