Potešte svoje deti sladkosťou v tvare ježkov..
1. Múku, cukor, Palmarin, 1 žĺtok a strúhanú citrónovú kôru poriadne zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré dáme minimálne na hodinu do chladničky, aby sa nám s ním lepšie pracovalo. Môžeme nechať aj dlhšie.
2. Zo stuhnutého cesta robíme guličky zhruba vo veľkosti väčšieho vlašského orecha a do guličky zapracujeme mix hrozienok a orieškov v horkej čokoláde prípadne inú nami zvolenú náplň (vlašské orechy, lieskový orech, kúsok čokolády, keksík...). Z naplnených guliek tvarujeme ježka (tvar slzy, kvapky).
3. Pečieme pri teplote 175 - 180 °C približne 10 - 12 minút. Treba sledovat prvú várku a podľa toho sa zariadiť, aby sme nemali ježkov černoškov.
4. Roztopíme si čokoládu s Cerou a po vychladnutí ježkov do nej namáčame a namočenú časť hneď obalíme v strúhanom kokose. Nakoniec dorobíme očká a noštek z čokolády.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Potešte svoje deti sladkosťou v tvare ježkov..
250 g | Palmarín |
---|---|
50 g | Cera |
450 g | múka hladká |
120 g | cukor práškový |
150 g | čokoláda |
50 g | kokos |
1 bal. | mix orieškov a hrozienok v čokoláde |
1/2 ks | citrón |
1 ks | vajcia |