rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Ježkovia

Potešte svoje deti sladkosťou v tvare ježkov..

postup:

  • 1. Múku, cukor, Palmarin, 1 žĺtok a strúhanú citrónovú kôru poriadne zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré dáme minimálne na hodinu do chladničky, aby sa nám s ním lepšie pracovalo. Môžeme nechať aj dlhšie.

  • 2. Zo stuhnutého cesta robíme guličky zhruba vo veľkosti väčšieho vlašského orecha a do guličky zapracujeme mix hrozienok a orieškov v horkej čokoláde prípadne inú nami zvolenú náplň (vlašské orechy, lieskový orech, kúsok čokolády, keksík...). Z naplnených guliek tvarujeme ježka (tvar slzy, kvapky).

  • 3. Pečieme pri teplote 175 - 180 °C približne 10 - 12 minút. Treba sledovat prvú várku a podľa toho sa zariadiť, aby sme nemali ježkov černoškov.

  • 4. Roztopíme si čokoládu s Cerou a po vychladnutí ježkov do nej namáčame a namočenú časť hneď obalíme v strúhanom kokose. Nakoniec dorobíme očká a noštek z čokolády.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Ježkovia

Potešte svoje deti sladkosťou v tvare ježkov..

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    15 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 - 12 min.
  • Teplota
    pečenia:
    175 - 180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
250 g Palmarín
50 g Cera
450 g múka hladká
120 g cukor práškový
150 g čokoláda
50 g kokos
1 bal. mix orieškov a hrozienok v čokoláde
1/2 ks citrón
1 ks vajcia

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia