rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Juhoslovanské rezy

Vyzerajú zložito, ale naopak, sú jednoduché a dobré. Presvedčte sa a pozrite si fotopostup.

postup:

  • Juhoslovanské rezy

    1. Listkové cesto si rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme a na opačnej strane plechu upečieme pri teplote 200 stupňov. Pred pečením popicháme, aby sa neurobili bubliny.  Oddelíme si žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s 20 dkg cukru, zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov, preosiatu múku s práškom do pečiva a pomleté orechy. Upečieme pri teplote 180 stupňov .

  • Juhoslovanské rezy

    2. V troche mlieka rozmiešame dva Zlaté klasy, zvyšné mlieko dáme variť. Urobíme tuhý puding, ktorý necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame Heliu s cca 150 g mletého cukru a dobre vymiešame s vychladnutým pudingom. Na dno plechu si dáme jeden plát lístkového cesta, opatrne potrieme polovičkou krému.

  • Juhoslovanské rezy

    3. Vezmeme orechový plát a preložíme ho na natretý lístkový plát. Môžeme ho pokropiť rumom a natrieme naň zvyšnú polovičku krému.

  • Juhoslovanské rezy

    4. Prikryjeme druhým plátom lístkového cesta, povrch posypeme práškovým cukrom a uložíme do chladničky aby stuhla plnka a trochu zmäklo lístkové cesto. Hotové krájame na rezy.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Juhoslovanské rezy

Vyzerajú zložito, ale naopak, sú jednoduché a dobré. Presvedčte sa a pozrite si fotopostup.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    45 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    25 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
500 g lístkové cesto
6 ks vajce
5 lyžica múka polohrubá
350 g cukor práškový
1 bal. prášok do pečiva
80 g orechy mleté
5 dl mlieko
2 ks Zlatý klas
1 ks Helia
perníčky radia