Vyzerajú zložito, ale naopak, sú jednoduché a dobré. Presvedčte sa a pozrite si fotopostup.
1. Listkové cesto si rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme a na opačnej strane plechu upečieme pri teplote 200 stupňov. Pred pečením popicháme, aby sa neurobili bubliny. Oddelíme si žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s 20 dkg cukru, zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov, preosiatu múku s práškom do pečiva a pomleté orechy. Upečieme pri teplote 180 stupňov .
2. V troche mlieka rozmiešame dva Zlaté klasy, zvyšné mlieko dáme variť. Urobíme tuhý puding, ktorý necháme vychladnúť. Medzitým si vymiešame Heliu s cca 150 g mletého cukru a dobre vymiešame s vychladnutým pudingom. Na dno plechu si dáme jeden plát lístkového cesta, opatrne potrieme polovičkou krému.
3. Vezmeme orechový plát a preložíme ho na natretý lístkový plát. Môžeme ho pokropiť rumom a natrieme naň zvyšnú polovičku krému.
4. Prikryjeme druhým plátom lístkového cesta, povrch posypeme práškovým cukrom a uložíme do chladničky aby stuhla plnka a trochu zmäklo lístkové cesto. Hotové krájame na rezy.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Vyzerajú zložito, ale naopak, sú jednoduché a dobré. Presvedčte sa a pozrite si fotopostup.
500 g | lístkové cesto |
---|---|
6 ks | vajce |
5 lyžica | múka polohrubá |
350 g | cukor práškový |
1 bal. | prášok do pečiva |
80 g | orechy mleté |
5 dl | mlieko |
2 ks | Zlatý klas |
1 ks | Helia |