Viacvrstvový zákusok s ktorým sa pohráte, ale sladká odmena vás neminie.
1. Potrebujeme si upiecť 2 piškóty z 5 vajec (1 kakaovu, 1 orechovú). 1 cesto: 5 žĺtkov, 100g kryštálového cukru, 150 g hladkej múky, prášok do pečiva, 2 lyžice kakaa, 100 ml oleja, 100 ml vlažnej vody a sneh z 5 bielkov. 2 cesto: 5 žĺtkov, 100 g kryštálového cukru 100 g hladkej múky, 150 g orechov, prášku do pečiva, 100 ml oleja, 100 ml vlažnej vody a sneh z 5 bielkov.
2. Postup: žĺtka, cukor miešame do penista, pridáme vodu, olej a postupne múku (orechy- kakao podľa 1. alebo 2. cesta) premiešanú s práškom do pečiva. Do vypracovaného cesta zľahka pridáme vymiešaný tuhý sneh.
3. Na prípravu krémov potrebujeme: 1. krém: 600 ml mlieka, 2 čokoládové pudingy, 1 vanilka, 150 g kryštálového cukru, 2 lyž. kakaového capucina, 1 Helia. 2. krém: 600 ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, 150 g kryštálového cukru, 2 pol. lyžice orechového capucina, 1 Helia.
4. Postup krémov: z mlieka a cukru uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Zvlášť vymiešame Heliu, vanilkový cukor, capucina a pomaličky vmiešame vychladený puding.Takto opakujeme aj pri druhom kréme.
5. Ukladáme nasledovne: tmava piškóta, orechový krém, položíme orechovú piškótu a na ňu natrieme čokoládovú plnku, zdobíme podla vlastnej fantázie.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Viacvrstvový zákusok s ktorým sa pohráte, ale sladká odmena vás neminie.
10 ks | vajcia |
---|---|
500 g | cukor kryštálový |
kypriaci prášok do pečiva | |
2 lyžica | kakao |
150 g | orechy mleté |
200 ml | olej |
voda | |
1,2 liter | mlieko |
2 bal. | puding čokoládový |
2 bal. | vanilínový cukor |
2 ks | Helia |
2 lyžica | kakaové kapučíno |
2 lyžica | orechové kapučíno |