Rýchla a jednoduchá roláda. Fantasticky vyzerá a fantasticky chutí.
1. Príprava piškótovej roládovej hmoty: 4 bielka a 2/3 práškového cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka a jednu tretinu práškového cukru vymiešame, pridáme 20ml vody a vanilínový cukor. Obidve peny spolu zľahka spojíme a pridáme preosiatu múku. Cesto rozotrieme na plech pokrytý papierom. Upečieme tenký plát pri teplote 220 °C približne 5 - 7 minút.
2. Po vychladnutí piškótovú hmotu naplníme karamelovým krémom a stočíme do rolády. Po stuhnutí povrch potrieme časťou krému a posypeme opraženými mandľovými lupienkami.
3. Príprava karamelového krému: Kryštálový cukor rozpustíme na karamel, pridáme zohriatu smotanu, prevaríme a vychladíme. Po vychladnutí karamel so smotanou našľaháme a pridáme zmäknutú Heliu. Vyšľaháme hladký krém.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Rýchla a jednoduchá roláda. Fantasticky vyzerá a fantasticky chutí.
voda | |
---|---|
200 g | Helia |
80 g | múka polohrubá |
80 g | cukor práškový |
150 g | cukor kryštálový |
20 g | mandľové lupienky |
10 g | vanilínový cukor |
4 ks | vajcia |
20 ml | voda |
125 ml | smotana na šľahanie 33% |