rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Karamelová roláda s mandľami

Rýchla a jednoduchá roláda. Fantasticky vyzerá a fantasticky chutí.

postup:

  • 1. Príprava piškótovej roládovej hmoty: 4 bielka a 2/3 práškového cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka a jednu tretinu práškového cukru vymiešame, pridáme 20ml vody a vanilínový cukor. Obidve peny spolu zľahka spojíme a pridáme preosiatu múku. Cesto rozotrieme na plech pokrytý papierom. Upečieme tenký plát pri teplote 220 °C približne 5 - 7 minút. 

  • 2. Po vychladnutí piškótovú hmotu naplníme karamelovým krémom a stočíme do rolády. Po stuhnutí povrch potrieme časťou krému a posypeme opraženými mandľovými lupienkami.

  • 3. Príprava karamelového krému: Kryštálový cukor rozpustíme na karamel, pridáme zohriatu smotanu, prevaríme a vychladíme. Po vychladnutí karamel so smotanou našľaháme a pridáme zmäknutú Heliu. Vyšľaháme hladký krém.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Karamelová roláda s mandľami

Rýchla a jednoduchá roláda. Fantasticky vyzerá a fantasticky chutí.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    15 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    5 - 7 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
voda
200 g Helia
80 g múka polohrubá
80 g cukor práškový
150 g cukor kryštálový
20 g mandľové lupienky
10 g vanilínový cukor
4 ks vajcia
20 ml voda
125 ml smotana na šľahanie 33%

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia