rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Karamelové a gaštanové chuťovky s čokoládou

Chutné gaštanové košíčky, plné sladkých prekvapení. Recept od Jozefíny Zaúkolcovej.

postup:

  • 1. Postup na prípravu karpusu: čokoládu rozpustíme a vytemperujeme, nalejeme do foriem. Pripravíme košíčky. Ak nemáme formu, použijeme papierové košíčky. Po stuhnutí naplníme gaštanovým a karamelovým krémom. Dozdobíme brusnicami, vlašskými orechami.

  • 2. Karamelový krém: cukor rozpustíme na karamel, pridáme smotanu, rozvaríme a vychladíme. Vyšľaháme, pridáme maslo a Heliu.

  • 3. Gaštanový krém: smotanu prevaríme, pridáme gaštanové pyré, mliečnu čokoládu a vychladíme. Dochutíme rumom a zašľaháme maslo a Héliu. Pripravíme hladký krém.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Karamelové a gaštanové chuťovky s čokoládou

Chutné gaštanové košíčky, plné sladkých prekvapení. Recept od Jozefíny Zaúkolcovej.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 15.12.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    30
  • Čas
    pečenia:
    - min.
  • Teplota
    pečenia:
    - ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
200 g čokoláda horká
150 g cukor kryštálový
150 g smotana na šľahanie 33%
100 g maslo
100 g Helia
100 g smotana na šľahanie 33%
100 g Gaštanové pyré
50 g čokoláda mliečna
75 g maslo
75 g Helia
50 g rum
perníčky radia