Mäkučké perníčky, do ktorých je radosť zahryznúť. Pozrite si jednoduchý fotorecept.
1. Cukor spálime na karamel, zalejeme vodou a rozvaríme.
2. V inej miske vyšľaháme vajcia, práškový cukor, med a olej.
3. Vlejeme prechladený karamel a vyšľaháme.
4. Do toho zamiešame múku s perníkovým korením, salajkou a škoricou.
5. Vypracujeme vláčne a krásne karamelové cesto. Odložíme ho na 6 hodín.
6. Potom cesto rozvaľkáme na 2-3 mm a vykrajujeme rôzné tvary. Ukladáme na vymastený plech a upečieme. Upečené potrieme vyšľahaným vajcom a vychladnuté zdobíme.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Mäkučké perníčky, do ktorých je radosť zahryznúť. Pozrite si jednoduchý fotorecept.
100 g | cukor kryštálový |
---|---|
2 dl | voda |
6 lyžica | med |
200 g | cukor práškový |
4 ks | vajce |
100 g | Palmarín |
1 lyžička | perníkové korenie mleté - zmes |
1 lyžička | škorica mletá |
10 g | salajka |
900 g | múka hladká špeciál |
1 ks | vajce (na potretie) |