rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Karamelovo orechová torta

Vlastnoručne upečenou karamelovo orechovou tortou potešíte každého oslávenca...

postup:

  • 1. Príprava orechovo piškótovej hmoty: Bielka zo 4 vajec a 2/3 práškového cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtka a jednu tretinu práškového cukru vymiešame, pridáme vodu a vanilínový cukor. Obidve peny spolu zľahka spojíme, pridáme preosiatu múku s 20 g lieskových orechov. Dáme do pripravenej tortovej formy. Pečieme pri teplote 180 °C približne 30 minút.

  • 2. Príprava karamelového krému: 150 g kryštálového cukru rozpustíme na karamel, pridáme 125 g zohriatej smotany, prevaríme a vychladíme. Po vychladnutí karamel so smotanou našľaháme a pridáme zmäknutú Heliu. Vyšľaháme hladký krém. 

  • 3. Príprava čokoládového krému: 60 g horkej čokolády rozpustíme, pridáme 30 g tekutej smotany. Zvyšných 120 g smotany vyšľaháme a primiešame zľahka do čokolády so smotanou. 

  • 4. Po vychladnutí piškótovú hmotu rozkrojíme na 4 časti, pokropíme rumom, naplníme karamelovým a čokoládovým krémom, necháme stuhnúť. Obalíme do marcipánu a vhodne dozdobíme.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Karamelovo orechová torta

Vlastnoručne upečenou karamelovo orechovou tortou potešíte každého oslávenca...

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
voda
200 g Helia
80 g múka polohrubá
80 g cukor práškový
150 g cukor kryštálový
300 g marcipán
20 g lieskové orechy
60 g čokoláda horká
čokoládová dekorácia biela a tmavá
10 g vanilínový cukor
4 ks vajcia
50 ml rum
20 ml voda
275 ml smotana na šľahanie 33%

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia