Výborný, šťavnatý zákusok. Jeho chuť zvýrazňuje karamelový krém. Zjednodušte si postup fotoreceptom.
1. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme múku s kypriacim práškom a sneh z bielkov, cesto rozdelíme na dve polovice a upečieme dva piškótové pláty.
2. Uvaríme si punčový sirup - silný čaj, rum, cukor, kakao, vanilka, necháme vychladnúť. Skaramelizujeme cukor, zalejeme sladkou smotanou a rozmiešame. Necháme vychladnúť
3. Palmarin, cukor a dva žĺtky vyšľaháme do hladka.
4. Karamelovú hmotu a Palmarinovú hmotu spojíme a vyšľaháme na hladký krém. Jeden plát natrieme marhuľovým džemom, prikryjeme druhým plátom a druhý plát polejeme punčovým sirupom.
5. Potom naň natrieme krém, necháme stuhnúť a polejeme čokoládovou polevou.
6. Krájame na rezy.
7. Prichystáme si všetky suroviny.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Výborný, šťavnatý zákusok. Jeho chuť zvýrazňuje karamelový krém. Zjednodušte si postup fotoreceptom.
10 ks | vajcia |
---|---|
10 lyžica | cukor kryštálový |
10 lyžica | múka polohrubá |
1/2 bal. | prášok do pečiva |
marhuľový džem | |
200 ml | čaj tuhý |
250 ml | rum |
150 g | cukor práškový |
2 lyžica | kakao |
1 ks | vanilínový cukor |
300 g | cukor kryštálový |
250 ml | smotana na šľahanie 33% |
1 ks | Palmarín |
1 lyžica | cukor práškový |
2 ks | žĺtok |
200 g | čokoláda na varenie |
100 g | Cera |