Urobte si koláčik ako robia profesionálky. Recept od Jožky Zaúkolcovej. Vyskúšajte, určite vám bude chutiť.
1. Kakaový korpus: bielka a kryštálový cukor vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Čokoládu a Palmarin rozpustíme. Bielkový sneh a žĺtkovú penu spolu zľahka zmiešame, pridáme čokoládu s Palmarinom a polohrubú múku. Rozotrieme na plech pokrytý papierom. Pri teplote 180°C upečieme, približne 15 min. Po vychladnutí potrieme malinovým džemom, rozotrieme kokosovú náplň, necháme stuhnúť. Rozotrieme čokoládovú náplň a opäť necháme stuhnúť. Po stuhnutí polejeme čokoládou pokrájame a vhodne dozdobíme.
2. Kokosová náplň - Postup – hrozienka zalejeme rumom, necháme napučať. Cukor preosejeme, pridáme kokos, zmiešame spolu s hrozienkami namočenými v rume rozotrieme na plát potretý malinovým džemom.
3. Čokoládový krém: smotanu prevaríme, pridáme čokoládu, kakao a necháme vychladnúť. Rozšľaháme a pridáme zmäknuté maslo a Heliu. Vymiešame hladký krém.
4. Dokončíme tak, že na vrch nalejeme čokoládu rozpustenú v Cere.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Urobte si koláčik ako robia profesionálky. Recept od Jožky Zaúkolcovej. Vyskúšajte, určite vám bude chutiť.
60 g | Čokoláda horká 50% |
---|---|
25 g | cukor práškový |
60 g | Palmarín |
3 ks | vajcia |
60 g | cukor kryštálový |
60 g | múka polohrubá |
300 g | kokos strúhaný |
220 g | cukor práškový |
2,5 dl | rum |
100 g | hrozienka |
100 g | smotana na šľahanie 33% |
50 g | maslo |
50 g | Helia |
60 g | čokoláda horká |
20 g | kakao |
150 g | čokolády |
50 g | Cera |