Výborný zákusok hlavne v horúcich letných dňoch, chladený je veľmi osviežujúci. Jednoduchý fotorecept vám zjednoduší pečenie. Pripravte si aj vy tento výborný kokosovo ríbezľový koláčik.
1. Z Palmarínu, práškového cukru, žĺtkov, prášku do pečiva a oboch múk vypracujeme tuhšie lepkavé cesto, ktoré pomocou fólie utlačíme na dno plechu (plech musí byť vymastený a vysypaný múkou).
2. Na cesto vysypeme primerané množstvo ríbezlí (najlepšie v pomere jedna tretina čiernych a dve tretiny červených), ak čierne ríbezle nemáme, použijeme iba červené. Ríbezle necukríme a pečieme zhruba 25 min pri teplote 180 stupňov.
3. Počas pečenia z bielok vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pomaly zamiešame cukor a kokos.
4. Kokosový sneh rozotrieme na upečený koláč a dáme zapiecť ešte na pár minút kým sneh nechytí zlatohnedú farbu.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Výborný zákusok hlavne v horúcich letných dňoch, chladený je veľmi osviežujúci. Jednoduchý fotorecept vám zjednoduší pečenie. Pripravte si aj vy tento výborný kokosovo ríbezľový koláčik.
cesto | |
---|---|
200 g | Palmarín |
150 g | Práškový cukor |
6 ks | žĺtok |
1/2 g | prášok do pečiva |
150 g | hruba múka |
150 g | polohrubá múka |
plnka | |
---|---|
podľa potreby g | ríbezle červené |
podľa potreby g | ríbezle čierne |
Sneh | |
---|---|
6 ks | bielka |
150 g | kokos |
200 g | Práškový cukor |