rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Kokosové oválky s vanilkovým krémom

Sladká lahôdka nielen pre milovníkov kokosu.

postup:

  • 1. Príprava snehovej kokosovej hmoty: 100 g bielok (zo 4 - 5 ks vajec) a 200 g kryštálového cukru vyšľaháme nad parou na tuhý sneh. Pridáme preosiaty práškový cukor s kokosom. Na plech pokrytý papierom priložíme šablónu a rozotierame oválky. Ak nemáme šablónu, pomôžeme si polievkovou lyžicou a vytvarujeme oválky. Rozotrené oválky sušíme v rúre pri teplote 130 °C približne 20 - 30 minút. Nesmú mať tmavú farbu.

  • 2. Príprava vanilkového krému: Z mlieka, 60 g kryštálového cukru, 1 žĺtka, vanilínového cukru a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Pridáme rum a zašľaháme zmäknutú Heliu. Vyšľaháme hladký krém.

  • 3. Usušené a vychladnuté oválky spájame vždy dva a dva vanilkovým krémom.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Kokosové oválky s vanilkovým krémom

Sladká lahôdka nielen pre milovníkov kokosu.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 - 30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    100 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
250 g Helia
260 g cukor kryštálový
50 g cukor práškový
40 g krémový prášok Zlatý klas
25 g vanilínový cukor
125 g kokos
350 ml mlieko
20 g rum
5 ks vajcia

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia