Sladká lahôdka nielen pre milovníkov kokosu.
1. Príprava snehovej kokosovej hmoty: 100 g bielok (zo 4 - 5 ks vajec) a 200 g kryštálového cukru vyšľaháme nad parou na tuhý sneh. Pridáme preosiaty práškový cukor s kokosom. Na plech pokrytý papierom priložíme šablónu a rozotierame oválky. Ak nemáme šablónu, pomôžeme si polievkovou lyžicou a vytvarujeme oválky. Rozotrené oválky sušíme v rúre pri teplote 130 °C približne 20 - 30 minút. Nesmú mať tmavú farbu.
2. Príprava vanilkového krému: Z mlieka, 60 g kryštálového cukru, 1 žĺtka, vanilínového cukru a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Pridáme rum a zašľaháme zmäknutú Heliu. Vyšľaháme hladký krém.
3. Usušené a vychladnuté oválky spájame vždy dva a dva vanilkovým krémom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Sladká lahôdka nielen pre milovníkov kokosu.
250 g | Helia |
---|---|
260 g | cukor kryštálový |
50 g | cukor práškový |
40 g | krémový prášok Zlatý klas |
25 g | vanilínový cukor |
125 g | kokos |
350 ml | mlieko |
20 g | rum |
5 ks | vajcia |