Úžasná pochúťka pre chvíle pohody v kruhu rodiny..
1. Príprava cesta: Preosiatu múku, Palmarin, kryštálový cukor a 1 žĺtok zmiesime na cesto, zabalíme do alobalu a na 1 hodinu odložíme do chladničky. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov.
2. Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vyložíme ním dno a bočné steny formy na pečenie ovocných koláčov s vlnovkovým okrajom. Spodnú časť cesta popicháme vidličkou. Pečieme 10 minút do polosurova.
3. Príprava krému: Tvaroh, práškový cukor, pudingový prášok, citrónovú kôru a 4 vajcia vymiešame. Smotanu vyšľaháme na tuhý sneh a spojíme s tvarohovou hmotou.
4. Poloupečené cesto naplníme tvarohovou hmotou a pečieme 50 minút. Potom necháme trochu vychladnúť.
5. Na upečený koláč poukladáme jahody. Mandle mierne opražíme na panvici a posypeme nimi celý koláč.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Úžasná pochúťka pre chvíle pohody v kruhu rodiny..
125 g | Palmarín |
---|---|
250 g | múka hladká |
100 g | cukor kryštálový |
100 g | cukor práškový |
1 ks | smotana na šľahanie 33% |
500 g | tvaroh - pasírovaný |
1 ks | puding vanilkový |
400 g | jahody - čerstvé |
1 ks | citrón |
5 ks | vajcia |
50 g | mandľové lupienky |