Zlatisté rožteky s kyslastou chuťou ovocia.
1. Malú časť mlieka zohrejem tak, aby nemala teplotu viac ako 30 °C. Pridáme trošku cukru a droždie. Prípadne poprášime múkou. Tento kvások necháme 10 - 15 minút vykysnúť.
2. Pripravíme si zvyšnú múku, mlieko, Palmarin, kryštálový cukor, štipku soli, 2 žĺtka a po vykysnutí kvások s nimi premiešame. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Počas kysnutia ho 2 - 3 krát premiesime, aby tak spevnelo a bolo pružné.
3. Po vykysnutí tvarujeme bochníky, rozvaľkáme na múkou posypanej doske, nakrájame na trojuholníky, naplníme ovocím a vrch potrieme žĺtkom. Ukladáme na pomastený alebo papierom pokrytý plech.
4. Necháme podkysnúť a pečieme pri teplote 180 - 200 °C približne 10 - 15 minút.
5. Po upečení potrieme rozpusteným Palmarinom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Zlatisté rožteky s kyslastou chuťou ovocia.
mlieko | |
---|---|
200 g | Palmarín |
25 g | droždie |
500 g | múka hladká špeciál |
50 g | cukor kryštálový |
300 g | ovocie rôzneho druhu |
3 ks | vajcia |
iná | soľ |
250 ml | mlieko |