rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Kysnuté rožky s ovocím

Zlatisté rožteky s kyslastou chuťou ovocia.

postup:

  • 1. Malú časť mlieka zohrejem tak, aby nemala teplotu viac ako 30 °C. Pridáme trošku cukru a droždie. Prípadne poprášime múkou. Tento kvások necháme 10 - 15 minút vykysnúť.

  • 2. Pripravíme si zvyšnú múku, mlieko, Palmarin, kryštálový cukor, štipku soli, 2 žĺtka a po vykysnutí kvások s nimi premiešame. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Počas kysnutia ho 2 - 3 krát premiesime, aby tak spevnelo a bolo pružné. 

  • 3. Po vykysnutí tvarujeme bochníky, rozvaľkáme na múkou posypanej doske, nakrájame na trojuholníky, naplníme ovocím a vrch potrieme žĺtkom. Ukladáme na pomastený alebo papierom pokrytý plech.

  • 4. Necháme podkysnúť a pečieme pri teplote 180 - 200 °C približne 10 - 15 minút. 

  • 5. Po upečení potrieme rozpusteným Palmarinom.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Kysnuté rožky s ovocím

Zlatisté rožteky s kyslastou chuťou ovocia.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 - 15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
mlieko
200 g Palmarín
25 g droždie
500 g múka hladká špeciál
50 g cukor kryštálový
300 g ovocie rôzneho druhu
3 ks vajcia
iná soľ
250 ml mlieko

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia