Šťavnatá jablková pochúťka.
1. Do misky si pripravíme zvyšnú múku, 125 ml mlieka, Palmarin, 25 g kryštálového cukru, štipku soli, 2 žĺtka a po vykysnutí kvások s nimi premiešame. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Počas kysnutia ho 2 - 3 krát premiesime, aby tak spevnelo a bolo pružné.
2. Malú časť mlieka zohrejeme tak, aby nemala teplotu viac ako 30 °C, pridáme trošku cukru a droždie, prípadne poprášime múkou. Tento kvások necháme 10 - 15 minút vykysnúť.
3. Po vykysnutí tvarujeme bochník, rozvaľkáme ho na múkou posypanej doske do oválneho tvaru.
4. Jablká očístíme, postrúhame a pridáme škoricu, 50 g kryštálového cukru, hrozienka. Zmes rovnomerne rozložíme na cesto, ktoré potom stočíme do tvaru koláča a potrieme rozšľahaným vajíčkom.
5. Závin uložíme na Cerou vymastený plech, necháme podkysnúť, pred pečením popicháme vidličkou a pečieme pri teplote 180 - 200 °C približne 10 - 15 minút.
6. Upečený a vychladnutý závin posypeme práškovým cukrom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Šťavnatá jablková pochúťka.
mlieko | |
---|---|
80 g | Palmarín |
13 g | droždie |
250 g | múka hladká špeciál |
75 g | cukor kryštálový |
20 g | mandľové lupienky |
250 g | jablká |
50 g | hrozienka |
3 ks | vajcia |
1 ks | citrón |
škorica mletá | |
soľ | |
125 ml | mlieko |