rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Kysnutý marhuľový koláč

Ľahký marhuľový koláčik s mandľovými lupienkami.

postup:

  • 1. Malú časť mlieka zohrejeme tak, aby nemala teplotu viac ako 30 °C, pridáme trošku cukru a droždie, prípadne poprášime múkou. Tento kvások necháme 10 - 15 minút vykysnúť.

  • 2. V miske zmiešame zvyšok hladkej múky, mlieko, 100 g Palmarinu, kryštálový cukor, mandľové lupienky, citrónovú kôru, štipku soli a 2 žĺtka. Po vykysnutí kvások premiešame s týmito surovinami. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Počas kysnutia ho 2 - 3 krát premiesime, aby tak spevnelo a bolo pružné. 

  • 3. Po vykysnutí tvarujeme bochníky, ktoré rozvaľkáme na múkou posypanej doske na veľkosť plechu.

  • 4. Do misky si pripravíme mrveničku vymiešaním 30 g Palmarinu, 50 g polohrubej múky, 30 g práškového cukru a štipkou škorice.

  • 5. Cesto položíme na vymastený plech, navrch poukladáme odkvapkané kompótové marhule a posypeme mrveničkou. Necháme podkysnúť a pečieme pri teplote 180 - 200 °C približne 10 - 15 minút. 

  • 6. Po upečení okraje aj stred opatrne potrieme rozpusteným Palmarinom a posypeme práškovým cukrom.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Kysnutý marhuľový koláč

Ľahký marhuľový koláčik s mandľovými lupienkami.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 - 15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
mlieko
130 g Palmarín
13 g droždie
250 g múka hladká špeciál
50 g múka polohrubá
25 g cukor kryštálový
30 g cukor práškový
200 g marhuľový džem
20 g mandľové lupienky
1/2 ks citrón
2 ks vajcia
škorica mletá
štipka soľ
125 ml mlieko

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia