rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Lahodné medovníčky

Krásne perníkové medovníčky. Čím dlhšie sú uskladnené v chlade tým sú mäkšie.

postup:

  • 1. Všetky prísady okrem múky a prášku do perníka vyšľaháme v mise šľahačom. Potom pridáme múku s práškom do perníka, domiešame špirálovými metlami. Nakoniec ručne na doske spracujeme na hladký bochník. Pol hodiny necháme odstáť v chlade.

  • 2. Cesto vyvaľkáme na pol centimetra, prípadne aj hrubšie a môžme vykrajovať. Pečieme na bledo, len do ružova vo vopred vyhriatej rúre. Horúce potrieme bielkom rozmiešaným s lyžičkou studenej vody.

  • 3. Ozdoba: 100 g práškový cukor + 1 bielok vyšľahať nad parou, vychladnuté uložíme do krabice do studenej miestnosti (špajza), za krátky čas (cca 2hodiny) sú veľmi jemné.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Lahodné medovníčky

Krásne perníkové medovníčky. Čím dlhšie sú uskladnené v chlade tým sú mäkšie.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
500 g múka hladká
125 g Palmarín
200 g cukor práškový
2 ks vajce
125 g med
1 lyžička škorica mletá
1 ks prášok do perníka
perníčky radia