Krásne perníkové medovníčky. Čím dlhšie sú uskladnené v chlade tým sú mäkšie.
1. Všetky prísady okrem múky a prášku do perníka vyšľaháme v mise šľahačom. Potom pridáme múku s práškom do perníka, domiešame špirálovými metlami. Nakoniec ručne na doske spracujeme na hladký bochník. Pol hodiny necháme odstáť v chlade.
2. Cesto vyvaľkáme na pol centimetra, prípadne aj hrubšie a môžme vykrajovať. Pečieme na bledo, len do ružova vo vopred vyhriatej rúre. Horúce potrieme bielkom rozmiešaným s lyžičkou studenej vody.
3. Ozdoba: 100 g práškový cukor + 1 bielok vyšľahať nad parou, vychladnuté uložíme do krabice do studenej miestnosti (špajza), za krátky čas (cca 2hodiny) sú veľmi jemné.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Krásne perníkové medovníčky. Čím dlhšie sú uskladnené v chlade tým sú mäkšie.
500 g | múka hladká |
---|---|
125 g | Palmarín |
200 g | cukor práškový |
2 ks | vajce |
125 g | med |
1 lyžička | škorica mletá |
1 ks | prášok do perníka |