Koláčik je lahodný, jednoduchý, na každú príležitosť a výborne chutí.
1. Z práškového cukru, polohrubej múky, Palmarinu, prášku do pečiva, žĺtok a citrónovej kôry vypracujeme cesto. 1/3 odložíme do mrazničky a 2/3 do chladničky na 40 minút. Nastrúhané jablká zmiešame so škoricou, 50g krupicového cukru, vanilínovým cukrom, pridáme mleté orechy a citrónovú šťavu.
2. 2/3 odležaného cesta vyvaľkáme na plán a dáme na vymastený plech. Jablkovú hmotu rozložíme na cesto, Z bielkov, 100g krupicového cukru a citronovej šťavy vyšlaháme tuhý sneh a rozotrieme na jablkovú plnku. Cesto z mrazničky nahrubo nastrúhame na sneh.
3. Koláč pečieme pri 180 stupňoch asi 30 minút. Po upečení posypeme cukrom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Koláčik je lahodný, jednoduchý, na každú príležitosť a výborne chutí.
| 150 g | cukor práškový |
|---|---|
| 4 g | múka polohrubá |
| 1/2 bal. | prášok do pečiva |
| 4 ks | vajcia |
| 200 g | Palmarín |
| 150 g | cukor krupicový |
| 600 g | jablká |
| 1 bal. | vanilínový cukor |
| 50 g | orechy mleté |
| 1 lyžička | škorica mletá |
| citrónová kôra strúhaná | |
| citrónová šťava |