Aj ľudia, ktorí obyčajne koláče nejedia, tomuto koláču proste neodolajú..
1. Príprava piškótového cesta: Do misky oddelíme žĺtka a vymiešame s 2 pohármi jemného kryštálového cukru a Palmarinom na hladkú hmotu. Postupne pridávame múku s práškom do pečiva, mlieko (alebo ovocný džús) a nakoniec tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Pečieme v predhriatej rúre približne 25-30 minút pri 170 stupňoch. Skúsime špáradlom, či je dobre upečené.
2. Príprava plnky: 1 šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha a primiešame 2 smotanové biele jogurty, 4 polievkové lyžice práškového cukru, 1 vanilínový cukor. Plnku nalejeme na vychladnuté cesto a poukladáme na ňu ovocie podľa chuti (najlepšie sú čerstvé voňavé jahody, ktoré pokrájame na polovičky, prípadne kiwi pokrájané na kolieska).
3. Ovocie zalejeme farebnou želatinou, ktorú si pripravíme podľa návodu na obale. Na veľký plech treba minimálne 2 balenia. Zmes necháme trošku vychladnúť a potom pomaly postupne nalejeme rovnomerne na ovocie. Necháme dobre vychladnúť a stuhnúť. Tip: V prípade, že nemáme želatínu, uvaríme si 500 ml vody, pridáme 1 vrecúško práškového džúsu (podľa použitého ovocia) a zlatý klas rozmiešaný v 1 dcl vody. Podľa chuti môžeme pridať cukor.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Aj ľudia, ktorí obyčajne koláče nejedia, tomuto koláču proste neodolajú..
250 g | Palmarín |
---|---|
2 a 1/2 pohár 250 ml | múka polohrubá |
2 pohár 250 ml | cukor kryštálový |
4 lyžica | cukor práškový |
1 ks | smotana na šľahanie 33% |
2 ks | jogurt biely |
1/2 ks | kypriaci prášok do pečiva |
1 ks | vanilínový cukor |
2 ks | želatina |
5 ks | vajcia |
130 ml | mlieko |