Tradičné sviatočné pečivo, ktorého sa nikdy neprejete :)
1. Na pracovnej doske preosejeme múku, pridáme cukor, zmäknutý Palmarin, trošku rozrobíme cesto a potom pridáme žĺtka. Rukami vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu až dve odpočívať v chladničke. Na pomúčenej doske vyvaľkáme tenší plát, z ktorého vykrajujeme hviezdičky a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 175 ° C približne 7 minút. Záleží od veľkosti vykrajovaných sušienok. Menšie hviezdičky sa pečú približne 7 minút, kým nedostali zlatý nádych. Dobrý tip: Ak chcete mať pečivo viac prevoňané, pridajte do cesta trošku čerstvo nastrúhanej citrónovej kôry :)
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Tradičné sviatočné pečivo, ktorého sa nikdy neprejete :)
250 g | Palmarín |
---|---|
350 g | hladká múka |
120 g | práškového cukru |
3 ks | žĺtko |
1 ks | vanilkový cukor |