Klasické linecké koláčiky, namáčané v čokoláde.
1. Pripravíme si suroviny.
2. Do väčšej misky preosejeme múku, pridáme práškový cukor, citrónovú kôru, žĺtky a Palmarín. Vymiesime cesto.
3. Vysypeme na dosku, na ktorej sa nám bude cesto ľahšie miesiť. Treba mať trpezlivosť, všetko sa po čase pekne spojí.
4. Potom ho pekne do hladka vymiesime. Cesto si po častiach rozvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary.
5. Napríklad srdiečka.
6. Alebo kvietky. Podľa toho aké formičky máme. Upečieme. Pri pečení daváme pozor, aby sa nespálili. Po upečení zlepujeme marmeládou.
7. Zlepené ozdobíme čokoládovou polevou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Klasické linecké koláčiky, namáčané v čokoláde.
750 g | múka hladká špeciál |
---|---|
250 g | cukor práškový |
500 g | Palmarín |
1 ks | citrónová kôra strúhaná |
3 ks | žĺtok |
džem | |
150 g | čokoláda |
50 g | Cera |
troška | olej |