rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Lístkové koláčiky s karamelovou penou a ovocím

Ľahký ovocný dezert.

postup:

  • 1. Najskôr si pripravíme lístkové cesto s Palmarinom. Palmarin a malú časť hladkej múky premiešame a upravíme do tvaru kocky. Zvyšnú múku, hladkú aj polohrubú, žĺtok, soľ, ocot a vodu vypracujeme na hladké nelepivé cesto, ktoré upravíme na doske do tvaru bochníka. Povrch posekáme nožom, aby sa uvoľnilo a prikryjeme vlhkou utierkou a necháme 15min. odležať. Po odležaní rozvaľkáme do tvaru štvorca, rohy urobíme tenšie, do stredu položíme tukovú kocku a zabalíme. Rozvaľkáme a preložím na tri alebo štyri časti. Zľava doprava, alebo do polovice. Prikryjeme vlhkou utierkou a necháme 15.min. odležať. Prekladanie opakujeme tri krát, čím sa vytvorí typické lístkovanie. Cesto necháme odležať aspoň do druhého dňa.

  • 2. Postup: Lístkové cesto rozvaľkáme posypeme kryštálovým cukrom, prevaľkáme, preložíme na plech. Pomocou radielka nakrájame malé štvorčeky. Pri teplote 220 °C upečieme (10 min.) Do pripravených pohárov poukladáme nakrájané čerstvé ovocie, zalejeme tortovým želé, poukladáme lístkové štvorčeky a nastriekame karamelovú penu. Vhodne dozdobíme čokoládou a ovocím.

  • 3. Karamelová pena. Cukor rozpustíme na karamel, pridáme tekutú smotanu a rozvaríme. Po vychladnutí pridáme vyšľahanú šľahačku.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Lístkové koláčiky s karamelovou penou a ovocím

Ľahký ovocný dezert.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 28.08.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    120 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    220 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
380 g múka hladká špeciál
140 g múka polohrubá
350 g Palmarín
3 g soľ
1 ks žĺtok
7 g ocot
180 g voda
Karamelová pena
200 g Smotana na šľahanie 33% vyšľahaná
50 g Smotana na šľahanie 33% tekutá
50 g cukor kryštálový
Dohotovenie
čerstvé ovocie
15 g Tortové želé
150 g voda
20 g cukor kryštálový
50 g čokoláda horká
perníčky radia