Ľahký ovocný dezert.
1. Najskôr si pripravíme lístkové cesto s Palmarinom. Palmarin a malú časť hladkej múky premiešame a upravíme do tvaru kocky. Zvyšnú múku, hladkú aj polohrubú, žĺtok, soľ, ocot a vodu vypracujeme na hladké nelepivé cesto, ktoré upravíme na doske do tvaru bochníka. Povrch posekáme nožom, aby sa uvoľnilo a prikryjeme vlhkou utierkou a necháme 15min. odležať. Po odležaní rozvaľkáme do tvaru štvorca, rohy urobíme tenšie, do stredu položíme tukovú kocku a zabalíme. Rozvaľkáme a preložím na tri alebo štyri časti. Zľava doprava, alebo do polovice. Prikryjeme vlhkou utierkou a necháme 15.min. odležať. Prekladanie opakujeme tri krát, čím sa vytvorí typické lístkovanie. Cesto necháme odležať aspoň do druhého dňa.
2. Postup: Lístkové cesto rozvaľkáme posypeme kryštálovým cukrom, prevaľkáme, preložíme na plech. Pomocou radielka nakrájame malé štvorčeky. Pri teplote 220 °C upečieme (10 min.) Do pripravených pohárov poukladáme nakrájané čerstvé ovocie, zalejeme tortovým želé, poukladáme lístkové štvorčeky a nastriekame karamelovú penu. Vhodne dozdobíme čokoládou a ovocím.
3. Karamelová pena. Cukor rozpustíme na karamel, pridáme tekutú smotanu a rozvaríme. Po vychladnutí pridáme vyšľahanú šľahačku.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Ľahký ovocný dezert.
| 380 g | múka hladká špeciál |
|---|---|
| 140 g | múka polohrubá |
| 350 g | Palmarín |
| 3 g | soľ |
| 1 ks | žĺtok |
| 7 g | ocot |
| 180 g | voda |
| Karamelová pena | |
| 200 g | Smotana na šľahanie 33% vyšľahaná |
| 50 g | Smotana na šľahanie 33% tekutá |
| 50 g | cukor kryštálový |
| Dohotovenie | |
| čerstvé ovocie | |
| 15 g | Tortové želé |
| 150 g | voda |
| 20 g | cukor kryštálový |
| 50 g | čokoláda horká |