rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Lístkový koláč s vanilkovým krémom a ovocím

Letný ľahký ovocný koláčik.

postup:

  • 1. Pripravíme si lístkové cesto s Palmarinom. Palmarin a malú časť hladkej múky premiešame a upravíme do tvaru kocky. Zvyšnú múku hladkú aj polohrubú, žĺtok, soľ, ocot a vodu vypracujeme na hladké nelepivé cesto, ktoré upravíme na doske do tvaru bochníka. Povrch posekáme nožom, aby sa uvoľnilo, prikryjeme vlhkou utierkou a necháme 15min. odležať. Po odležaní rozvaľkáme do tvaru štvorca, rohy necháme tenšie. Do stredu položíme tukovú kocku a zabalíme. Rozvaľkáme a preložím na tri alebo štyri časti ( zľava doprava, alebo do polovice). Prikryjeme vlhkou utierkou a necháme 15.min. odležať. Prekladanie opakujeme tri krát, čím sa vytvorí typické lístkovanie. Cesto necháme odležať najvhodnejšie do druhého dňa. Na prípravu koláča potrebujeme 250g lístkového cesta – koláčová forma s priemerom 24cm

  • 2. Postup: Lístkové cesto rozvaľkáme a pomocou koláčovej formy vykrojíme kruh. Vložíme ho do formy, okraj potrieme bielkom a poukladáme kolieska. Koláč popicháme vidličkou a pri teplote 200°C upečieme do zlatohnedej farby. Želé: Vodu, cukor a tortové želé uvaríme, dochutíme citrónovou šťavou a zalejeme vychladené ovocie.

  • Lístkový koláč s vanilkovým krémom a ovocím

    3. Postup vanilkový krém: Z mlieka, cukru kryštálového, žĺtka, vanilínového cukru a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Pridáme rum a ešte za tepla rozotrieme na upečený koláč. Necháme čiastočne vychladnúť. Poukladáme očistené a nakrájané ovocie, vychladíme a zalejeme želatínou.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Lístkový koláč s vanilkovým krémom a ovocím

Letný ľahký ovocný koláčik.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 22.08.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    120 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
Lístkové cesto s Palmarinom
380 g múka hladká špeciál
140 g múka polohrubá
350 g Palmarín
g soľ
1 ks žĺtok
7 g ocot
180 g voda
Vanilkový krém
3,5 dl mlieko
40 g Krémový prášok
25 g cukor vanilkový
60 g cukor kryštálový
40 ml rum
Dohotovenie
ovocie
20 g Tortové želé
2 dl voda
citrónová šťava
30 g kryštalový cukor
perníčky radia