Perníčky ako majú byť. Mäkučké a s príjemnou korenistou chuťou.
1. Do 500 g hladkej múky rozmiešam jednu kávovú lyžičku sódy bikarbóny a jednu lyžičku mletej škorice a vsypeme do kastróla, kde je zvyšok surovín. Zamiešame a necháme vychladnúť.
2. Do nie úplne vychladnutej zmesi primiešame dve celé vajcia a cesto dobre vypracujeme. Necháme ho potom dve hodiny stáť, potom vyvaľkáme na 5mm a vykrajujeme.
3. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme cca 10 min pri cca 170-180 stupňoch.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Perníčky ako majú byť. Mäkučké a s príjemnou korenistou chuťou.
120 g | Palmarín |
---|---|
160 g | med |
160 g | cukor kryštálový |
2 ks | vajcia |
500 g | hladká múka |
1 lyžička | sóda bikarbóna |
1 lyžička | mletá škorica |