rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Mäkké vianočné medovníčky

Stále mäkké vianočné medovníčky.

postup:

  • Mäkké vianočné medovníčky

    1. V miske zmiešame múku, vajcia, sódu bikarbónu, perníkove korenie a mletú škoricu. Palmarin, med, cukor a vodu rozpustíme na miernom ohni v hrnci. Keď zmes v hrnci vychladne, nalejeme do múkovej zmesi a vymiešame cesto.

  • 2. Ak je cesto riedke, dáme ho na noc do chladničky. Na druhý deň vyvaľkáme na pomúčenej doske cesto s hrúbkou cca 5mm a vykrajujeme medovníčky. Medovníčky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • 3. Medovníčky natrieme žĺtkom s trochou mlieka a budú sa po upečení pekne lesknúť. Ozdobíme orieškom a pečieme na 180 stupňoch cca 5-7 minút.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Mäkké vianočné medovníčky

Stále mäkké vianočné medovníčky.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 08.12.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    5 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
voda
250 g Palmarín
150 g med
200 g Práškový cukor
600 g hladká múka
2 ks vajcia
2 lyžička sóda bikarbóna
2 lyžička mletá škorica
8 lyžička perníkové korenie mleté - zmes
100 ml voda

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia