Stále mäkké vianočné medovníčky.
1. V miske zmiešame múku, vajcia, sódu bikarbónu, perníkove korenie a mletú škoricu. Palmarin, med, cukor a vodu rozpustíme na miernom ohni v hrnci. Keď zmes v hrnci vychladne, nalejeme do múkovej zmesi a vymiešame cesto.
2. Ak je cesto riedke, dáme ho na noc do chladničky. Na druhý deň vyvaľkáme na pomúčenej doske cesto s hrúbkou cca 5mm a vykrajujeme medovníčky. Medovníčky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
3. Medovníčky natrieme žĺtkom s trochou mlieka a budú sa po upečení pekne lesknúť. Ozdobíme orieškom a pečieme na 180 stupňoch cca 5-7 minút.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Stále mäkké vianočné medovníčky.
voda | |
---|---|
250 g | Palmarín |
150 g | med |
200 g | Práškový cukor |
600 g | hladká múka |
2 ks | vajcia |
2 lyžička | sóda bikarbóna |
2 lyžička | mletá škorica |
8 lyžička | perníkové korenie mleté - zmes |
100 ml | voda |