Tento recept zvyknem robiť po zaváraní broskýň, pretože nie vždy mi chytia všetky viečka. Preto vždy vytiahnem tento šikovný recept, v ktorom použijem tieto broskyne z nezavarených pohárov, a tak sa všetko hneď zje. Pozrite si fotorecept.
1. Vajcia vymiešame s vanilkovým a kryštálovým cukrom. Pridáme olej, mlieko, mak, prášok do pečiva zmiešaný s polohrubou múkou. Všetko nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
2. Nakrájame zavárané broskyne na tenšie kúsky.
3. Rovnomerne ich poukladáme na cesto.
4. Snažíme sa urobiť väčšiu medzeru. Koláčik upečieme za 30min pri 180-200°C.
5. Potom vychladnutý koláč potrieme marhuľovým džemom.
6. Polevu si pripravíme nad parou a rovnomerne nalejeme na džem.
7. Pekne rozotrieme, necháme v chladničke vychladnúť a nakrájame.
8. Podávame koláčik. Dobrú chuť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Tento recept zvyknem robiť po zaváraní broskýň, pretože nie vždy mi chytia všetky viečka. Preto vždy vytiahnem tento šikovný recept, v ktorom použijem tieto broskyne z nezavarených pohárov, a tak sa všetko hneď zje. Pozrite si fotorecept.
3 ks | vajce |
---|---|
1 šálka | vanilínový cukor |
1/2 šálka | olej |
2 šálka | mlieko |
1,5 šálka | mak |
1 ks | prášok do pečiva |
2 šálka | múka polohrubá |
troška | Palmarín |
1,5 ks | marhuľový džem |
200 g | čokoláda |
100 g | Cera |
2 ks | broskyňový kompót |