Skvelá piškótová roláda s kopou ovocia. Upečte si ju podľa fotopostupu.
1. Žĺtka so 60g cukru a vanilkovým cukrom vyšľaháme do penista. Bielka so 60g cukru vyšľaháme a primiešame k žĺtkovej mase. Múku s kukuričným škrobom premiešame a po lyžiciach primiešame k cestu. Na papierom vyložený plech vylejeme cesto a pečieme pri 160 stupňoch, 13-15 minút.
2. Po upečení vyklopíme korpus na utierku, ktorú posypeme krupicovým cukrom a pomocou utierky cesto zatočíme do rolády a necháme vychladnuť.
3. Prichystáme si krém: Želatínu namočíme podľa návodu. Tvaroh zmiešame s kryštáľovým a vanilkovým cukrom, pridáme štipkou soli. Napučanú želatinu spolu s lyžicou tvarohového krému necháme v hrnci na miernom ohni rozpustiť. Hmotu primiešame k tvarohovej plnke. Primiešame vyšľahanú smotanu a pripravené ovocie. Krém natrieme na vychladnutý korpus a stočíme do rolády. Necháme minimálne 2 hodiny v chlade.
4. Hotovú roládu môžeme ozdobiť čokoládovou polevou a ozdobiť ovocím :).
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Skvelá piškótová roláda s kopou ovocia. Upečte si ju podľa fotopostupu.
6 ks | vajcia |
---|---|
120 g | cukor krupicový |
2 bal. | vanilínový cukor |
soľ | |
60 g | kukuričný škrob |
100 g | múka hladká |
300 ml | smotana na šľahanie 33% |
250 g | tvaroh |
200 g | maliny |
1/2 ks | ananás |
čokoládová poleva |