rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Mandľové macarons s čokoládovým krémom

Krásne žltučké makaróny od prefesionálky Jožky Zaúkolcovej.

postup:

  • 1. Mandľové bezé - bielky a 2/3 cukru kryštálového vyšľaháme. 1/3 cukru a vodu uvaríme na 116 °C (skúška na retiazku). Horúci cukor vlejeme do bielkového snehu a ešte krátko šľaháme. Potom primiešame mleté mandle s preosiatym práškovým cukrom. Pomocou cukrárskeho vrecka a hladkej trubičky nastriekame na plech pokrytý papierom malé bezé. Pri teplote 130°C sušíme (13min.) Základnú hmotu môžeme prifarbiť potravinárskou farbou vhodnou na pečenie.

  • 2. Čokoládový krém - smotanu a maslo prevaríme, pridáme čokoládu a rozpustíme. Po miernom vychladnutí dochutíme pomarančovým sanquickom a likérom.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Mandľové macarons s čokoládovým krémom

Krásne žltučké makaróny od prefesionálky Jožky Zaúkolcovej.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 08.01.2014
  • Celkový čas
    prípravy:
    -
  • Počet
    porcií:
    30
  • Čas
    pečenia:
    - min.
  • Teplota
    pečenia:
    - ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
100 g bielky
200 g cukor kryštálový
120 g mandle blažírované mleté
50 g cukor práškový
50 ml voda
150 g čokoláda horká
40 g maslo
80 g smotana na šľahanie 33%
30 g pomarančový sanquick
20 ml Pomarančový likér
perníčky radia