Krásne žltučké makaróny od prefesionálky Jožky Zaúkolcovej.
1. Mandľové bezé - bielky a 2/3 cukru kryštálového vyšľaháme. 1/3 cukru a vodu uvaríme na 116 °C (skúška na retiazku). Horúci cukor vlejeme do bielkového snehu a ešte krátko šľaháme. Potom primiešame mleté mandle s preosiatym práškovým cukrom. Pomocou cukrárskeho vrecka a hladkej trubičky nastriekame na plech pokrytý papierom malé bezé. Pri teplote 130°C sušíme (13min.) Základnú hmotu môžeme prifarbiť potravinárskou farbou vhodnou na pečenie.
2. Čokoládový krém - smotanu a maslo prevaríme, pridáme čokoládu a rozpustíme. Po miernom vychladnutí dochutíme pomarančovým sanquickom a likérom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Krásne žltučké makaróny od prefesionálky Jožky Zaúkolcovej.
100 g | bielky |
---|---|
200 g | cukor kryštálový |
120 g | mandle blažírované mleté |
50 g | cukor práškový |
50 ml | voda |
150 g | čokoláda horká |
40 g | maslo |
80 g | smotana na šľahanie 33% |
30 g | pomarančový sanquick |
20 ml | Pomarančový likér |