Osviežujúca mandľovo - pomarančová dobrôtka.
1. Príprava cesta: Palmarin a práškový cukor vyšľaháme a do tuku pridáme 55 g bielok (z 2 - 3 ks vajec). V inej miske vyšľaháme na tuhý sneh 110 g kryštálového cukru a 110 g bielok (použijeme 4 - 5 ks vajec). Obidve hmoty spolu spojíme a pridáme zomleté mandle. Nakoniec prisypeme preosiatu múku. Hmotu rozotrieme na plech pokrytý papierom a pri teplote 180 - 200°C pečieme 15 - 20 minút do svetlohnedej farby.
2. Príprava krému: z mlieka, 50 g kryštálového cukru, 10 g vanilínového cukru a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Pridáme rum a zašľaháme zmäknutú Heliu. Do vyšľahaného krému pridáme sanquick a šťavu z 1/2 pomaranča.
3. Po upečení a vychladnutí plát nakrájame na tyčinky. Na každú nastriekame pomarančovú náplň a necháme stuhnúť.
4. Po stuhnutí namáčame do rozpustenej bielej čokolády pripravenej z 300 g bielej čokolády a 100 g Cery. Rezy dozdobíme 50 g sekaných orechov.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Osviežujúca mandľovo - pomarančová dobrôtka.
rum | |
---|---|
125 g | Palmarín |
250 g | Helia |
100 g | Cera |
110 g | múka hladká špeciál |
160 g | cukor kryštálový |
70 g | cukor práškový |
30 g | krémový prášok Zlatý klas |
10 g | vanilínový cukor |
300 g | čokoláda biela |
70 g | mandle sekané |
30 g | pomarančový sanquick |
1/2 ks | pomaranč |
250 ml | mlieko |
8 ks | vajcia |
20 ml | rum |