rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Mandľové tyčinky s pomarančom

Osviežujúca mandľovo - pomarančová dobrôtka.

postup:

  • 1. Príprava cesta: Palmarin a práškový cukor vyšľaháme a do tuku pridáme 55 g bielok (z 2 - 3 ks vajec). V inej miske vyšľaháme na tuhý sneh 110 g kryštálového cukru a 110 g bielok (použijeme 4 - 5 ks vajec). Obidve hmoty spolu spojíme a pridáme zomleté mandle. Nakoniec prisypeme preosiatu múku. Hmotu rozotrieme na plech pokrytý papierom a pri teplote 180 - 200°C pečieme 15 - 20 minút do svetlohnedej farby.

  • 2. Príprava krému: z mlieka, 50 g kryštálového cukru, 10 g vanilínového cukru a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Pridáme rum a zašľaháme zmäknutú Heliu. Do vyšľahaného krému pridáme sanquick a šťavu z 1/2 pomaranča.

  • 3. Po upečení a vychladnutí plát nakrájame na tyčinky. Na každú nastriekame pomarančovú náplň a necháme stuhnúť.

  • 4. Po stuhnutí namáčame do rozpustenej bielej čokolády pripravenej z 300 g bielej čokolády a 100 g Cery.  Rezy dozdobíme 50 g sekaných orechov.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Mandľové tyčinky s pomarančom

Osviežujúca mandľovo - pomarančová dobrôtka.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15 - 20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
rum
125 g Palmarín
250 g Helia
100 g Cera
110 g múka hladká špeciál
160 g cukor kryštálový
70 g cukor práškový
30 g krémový prášok Zlatý klas
10 g vanilínový cukor
300 g čokoláda biela
70 g mandle sekané
30 g pomarančový sanquick
1/2 ks pomaranč
250 ml mlieko
8 ks vajcia
20 ml rum

Produkt v recepte:
Cera

perníčky radia