rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Marlenka

Je to ľahký, medom prevoňaný koláčik, ktorý každý pozná.

postup:

  • 1. Cesto na Marlenku si pripravíme z týchto surovín: 40dkg hladkej múky, 1 Palmarin, 3 vajcia, 1 polievková lyžica sóda bikarbóny, 3 polievkové lyžice medu, 30 dkg cukru. Na krém si prichystáme: 1 Salco, 30dkg masla, 0,5 l mlieka, 2 karamelové pudingy a strúhané orechy.

  • 2. Vo vodnom kúpele si rozpustíme Palmarin, odstavíme a pridáme ostatné suroviny. Cesto rozotrieme na papier na pečenie(asi5x) pečieme pri teplote 165°C (3-4minúty). Necháme vychladnúť.

  • 3. Salco si dáme variť v plechovke na 2 hodiny aby nám skaramelizovalo, potom ho necháme vychladnúť. V mlieku si uvaríme pudingy a tiež necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmiešame Salco, puding a maslo.

  • 4. Každý plát si potrieme krémom, navrstvíme na seba. Potrieme aj vrch a boky a posypeme strúhanými orechmi.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Marlenka

Je to ľahký, medom prevoňaný koláčik, ktorý každý pozná.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 10.11.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    180 min.
  • Počet
    porcií:
    36
  • Čas
    pečenia:
    25 min.
  • Teplota
    pečenia:
    165 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
250 g Palmarín
400 g hladkej múky
250 g Palmarin (zmäknutý)
3 ks vajcia
1 lyžica sóda bikarbóna
3 lyžica med
300 g cukor kryštálový
1 ks salko
500 ml mlieko
2 ks Karamelová pena

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia