Je to ľahký, medom prevoňaný koláčik, ktorý každý pozná.
1. Cesto na Marlenku si pripravíme z týchto surovín: 40dkg hladkej múky, 1 Palmarin, 3 vajcia, 1 polievková lyžica sóda bikarbóny, 3 polievkové lyžice medu, 30 dkg cukru. Na krém si prichystáme: 1 Salco, 30dkg masla, 0,5 l mlieka, 2 karamelové pudingy a strúhané orechy.
2. Vo vodnom kúpele si rozpustíme Palmarin, odstavíme a pridáme ostatné suroviny. Cesto rozotrieme na papier na pečenie(asi5x) pečieme pri teplote 165°C (3-4minúty). Necháme vychladnúť.
3. Salco si dáme variť v plechovke na 2 hodiny aby nám skaramelizovalo, potom ho necháme vychladnúť. V mlieku si uvaríme pudingy a tiež necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmiešame Salco, puding a maslo.
4. Každý plát si potrieme krémom, navrstvíme na seba. Potrieme aj vrch a boky a posypeme strúhanými orechmi.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Je to ľahký, medom prevoňaný koláčik, ktorý každý pozná.
250 g | Palmarín |
---|---|
400 g | hladkej múky |
250 g | Palmarin (zmäknutý) |
3 ks | vajcia |
1 lyžica | sóda bikarbóna |
3 lyžica | med |
300 g | cukor kryštálový |
1 ks | salko |
500 ml | mlieko |
2 ks | Karamelová pena |