Tejto torte sa nedá odolať. Mäkký korpus doplnený ľahkým sladkým krémom a poliate čokoládou.
1. Lyžicu sódy zmiešanú s octom si pripravíme v blízkosti hrnca. Do vyššieho hrnca dáme maslo, med a cukor, počas varenia vymiešame. Potom pridáme pripravený ocot so sódou a miešame ďalej. Za stáleho miešania pridáme vajcia. Keď sa na povrchu objaví pena a začne hnednúť, tak odstavíme z ohňa. Hneď pridáme múku a zamiešame. Necháme vychladnúť.
2. Cesto rozdelíme na 8 časti. Ja si urobím guľky. Každú vyvaľkáme na tenké plátky a po upečení každú zarovnáme, napr. pomocou pokrievky alebo hrnca. Pečieme 2-3 min. a plech si poriadne vymastíme, aby sa cesto neprilepilo.
3. Salko si uvaríme vo vode. Môžeme si ho uvariť dopredu, tak 2 hodiny a necháme vychladnúť. Keď je vychladené, tak ho vyšľaháme s Heliou.
4. Upečené pláty natrieme plnkou (aj boky a vrch) a čo nám zostali kúsky s cesta, rozmrvíme a posypeme ním vrch torty. Ozdobíme čokoládou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Tejto torte sa nedá odolať. Mäkký korpus doplnený ľahkým sladkým krémom a poliate čokoládou.
250 g | cukor práškový |
---|---|
700 g | múka hladká |
2 ks | vajce |
1 lyžica | sóda bikarbóna |
1 lyžička | ocot |
2 lyžica | med |
100 g | Palmarín |
1 ks | kondenzované mlieko |
250 g | Helia |