Ďalšia z chutných variánt medových rezov.
1. Pripravíme si suroviny na cesto: 500 g múky T 650 (musí byť tento druh), 3 vajcia, 125 g Palmarin, 125 g medu, 150 g práškového cukru, 1 kávovú lyžičku mletej škorice, 4 mleté klinčeky, 1 kávovú lyžičku sódy bikarbóny, 1 kávovú lyžičku mletého anízu. Cesto urobíme vymiešaním všetkých prísad a necháme ho v chladničke odstáť najlepšie do druhého dňa. Cesto rozdelíme na 3 časti, vyváľame a pečieme na opačnej strane plechu cca 10-15 minút. Plech musí byť potretý tukom. Upečené cesto necháme vychladnúť.
2. Pripravíme si plnku: 3 celé vajíčka, 150 g kryštáľového cukru, 3 lyžičky tmavého kakaa (ak kakao nie je dostatočne tmavé, pridáme ešte 2 lyžičky), 1 oriešková nutela, 50 ml rumu, 1 Helia. Vajíčka, cukor, kakao a nutelu šľaháme nad parou vo vodnom kúpeli asi 20 min. Potom odstavíme z kúpeľa a ešte do teplého vmiešame Heliu a pridáme rum. Plnku necháme ešte úplne vychladnúť, potom ju natierame na pláty upečeného cesta.
3. Časť plnky na vrch si necháme v chladničke, naplnené pláty mierne zaťažíme doskou, na ktorú pridáme niečo ťažšie (ja používam 1 kg balík cukru-soli) Asi po 2-3 hodinách zaťaženia zvyšnú plnku natrieme na vrchný plát, ktorý môžeme ľubovoľne ozdobiť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Ďalšia z chutných variánt medových rezov.
6 ks | vajcia |
---|---|
125 g | Palmarín |
125 g | med |
150 g | cukor práškový |
1 lyžička | škorica mletá |
4 ks | klinčeky drvené |
1 lyžička | sóda bikarbóna |
500 g | múka T650 |
1 lyžička | aníz mletý |
150 g | cukor kryštálový |
3 lyžica | kakao |
42 g | nutela |
50 ml | rum |
250 g | Helia |