rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Medové cesto so sviatočnou plnkou

Ďalšia z chutných variánt medových rezov.

postup:

  • 1. Pripravíme si suroviny na cesto: 500 g múky T 650  (musí byť tento druh), 3 vajcia, 125 g Palmarin, 125 g medu, 150 g práškového cukru, 1 kávovú lyžičku mletej škorice, 4 mleté klinčeky, 1 kávovú lyžičku sódy bikarbóny, 1 kávovú lyžičku mletého anízu. Cesto urobíme vymiešaním všetkých prísad a necháme ho v chladničke odstáť najlepšie do druhého dňa. Cesto rozdelíme na 3 časti, vyváľame a pečieme na opačnej strane plechu cca 10-15 minút. Plech musí byť potretý tukom. Upečené cesto necháme vychladnúť.

  • 2. Pripravíme si plnku: 3 celé vajíčka, 150 g kryštáľového cukru, 3 lyžičky tmavého kakaa (ak kakao nie je dostatočne tmavé, pridáme ešte 2 lyžičky), 1 oriešková nutela, 50 ml rumu, 1 Helia. Vajíčka, cukor, kakao a nutelu šľaháme nad parou vo vodnom kúpeli asi 20 min. Potom odstavíme z kúpeľa a ešte do teplého vmiešame Heliu a pridáme rum. Plnku necháme ešte úplne vychladnúť, potom ju natierame na pláty upečeného cesta.

  • 3. Časť plnky na vrch si necháme v chladničke, naplnené pláty mierne zaťažíme doskou, na ktorú pridáme niečo ťažšie (ja používam 1 kg balík cukru-soli) Asi po 2-3 hodinách zaťaženia zvyšnú plnku natrieme na vrchný plát, ktorý môžeme ľubovoľne ozdobiť.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Medové cesto so sviatočnou plnkou

Ďalšia z chutných variánt medových rezov.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    40 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
6 ks vajcia
125 g Palmarín
125 g med
150 g cukor práškový
1 lyžička škorica mletá
4 ks klinčeky drvené
1 lyžička sóda bikarbóna
500 g múka T650
1 lyžička aníz mletý
150 g cukor kryštálový
3 lyžica kakao
42 g nutela
50 ml rum
250 g Helia
perníčky radia