Medovníčky v tvare vajíčok, v jarnom prevedení, vám rozvoňajú celý byt a skrášlia veľkonočný sviatočný stôl.
1. Medovníkové cesto: múku a cukor preosejeme, pridáme zmäknutý Palmarin, med a ostatné suroviny. Zmiesime cesto, ktoré necháme odležať 24 hodín. Vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme vajíčka a kuriatka. Poukladáme ich na vymastený plech, alebo plech s mastným papierom. Pri teplote 220 °C upečieme do svetlozlatej farby. Po upečení a vychladnutí vždy dva spojíme slivkovým lekvárom. Ozdobíme bielkovou glazúrou a čokoládou.
2. Bielková glazúra: všetko spolu vymiešame do hustej bielej peny a pomocou vrecka zdobíme. Počas práce máme glazúru stále prikrytú vlhkou utierkou, alebo fóliou, aby nevysychala a netvorili sa kryštáliky.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Medovníčky v tvare vajíčok, v jarnom prevedení, vám rozvoňajú celý byt a skrášlia veľkonočný sviatočný stôl.
| 400 g | múka hladká |
|---|---|
| 120 g | Palmarín |
| 2 ks | vajce |
| 2 ks | vajce |
| 160 g | cukor práškový |
| 120 g | med |
| 1/2 lyžica | škorica mletá |
| 1/2 bal. | perníkové korenie mleté - zmes |
| 1 štipka | sóda bikarbóna |
| 300 g | slivkový lekvár |
| 150 g | cukor práškový (3x preosiaty) |
| 1 ks | bielok |
| 1 lyžička | citrónová šťava |