Neodmysliteľná súčasť Vianoc a môžu sa piecť aj na poslednú chvíľu. Mäkučké medovníčky ako od babičky. S jednoduchým fotoreceptom.
1. Všetky sypké suroviny dáme do misky a dobre premiešame, k tomu pridáme Palmarin, vajcia, med.
2. Všetko dôkladne zmiesime, vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do igelitu a dáme na chladné miesto odpočívať do druhé dňa. Môžu stáť aj dlhšie 2 -4 dni medovníčky sú potom lahodnejšie.
3. Bochník si rozdelíme na dve časti, rozgúľame na hrúbku cca 5 mm a vykrajujeme rôzne tvary.
4. Ukladáme na redšie na vymastený a múkou vysypaný plech, potrieme rozšľahaným žltkom a dáme piecť na 5-6 min. (Z toho množstva je takáto kôpka.)
5. Dobre vymiešame bielok s dvakrát preosiatým práš.cukrom, ja pridávame aj 1 čajovú lyžičku maizeny a zdobím vreckom na zdobenie.
6. Prichystáme si suroviny.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Neodmysliteľná súčasť Vianoc a môžu sa piecť aj na poslednú chvíľu. Mäkučké medovníčky ako od babičky. S jednoduchým fotoreceptom.
700 g | múka hladká |
---|---|
300 g | cukor práškový |
200 g | med |
100 g | orechy mleté |
3 ks | vajce |
1 lyžička | škorica mletá |
citrónová kôra strúhaná | |
4 - 5 ks | klinčeky drvené |
150 g | Palmarín |
1 ks | bielok |
130 g | cukor práškový |
troška | maizena |
2 ks | žĺtok na potretie |