Krémový, sladký, najlepší zákusok s orechami.
1. 2 Lyžičky sódy zmiešame s 2 lyžicami mlieka. Múku, vajcia, med, práškový cukor, Palmarin, sódu s mliekom zmiešame dokopy. Vypracujeme cesto a rozdelíme na 2 rovnaké časti. Jednu časť rozvaľkáme a pečieme pri 180°C, na 5 minút.
2. Do hrnca si dáme orechy, kryštálový cukor, maslo a med. Všetko spolu povaríme, a natrieme na druhý rozvaľkaný neupečený plát. Dáme ho upiecť na 180°C 10 minút.
3. Urobíme si krém: polovicu mlieka vlejeme do hrnca, pridáme cukor a necháme zovrieť. Do toho vlejeme druhú polovicu mlieka zmiešanú s krupicou a vlejeme. Uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí zmiešame s Palmarinom. Medový plát pokvapkáme rumom, dáme krém a na to nanesieme druhý orechový plát. Necháme cez noc odležať na studenom mieste.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Krémový, sladký, najlepší zákusok s orechami.
| 450 g | Palmarín |
|---|---|
| 500 g | polohrubá múka |
| 2 ks | vajcia |
| 2 lyžica | medu |
| 15 g | práškového cukru |
| 200 g | Palmarín |
| 2 lyžička | sóda bikarbóna |
| 2 lyžica | mlieko |
| 200 g | posekaných orechov |
| 100 g | kryštalový cukor |
| 125 g | maslo |
| 2,5 lyžica | medu |
| 140 g | kryštalový cukor |
| 250 g | Palmarín |
| 1/2 liter | mlieko |
| 5,5 lyžička | detská krupica |
| 0,05 ml | rum |