Krémový, sladký, najlepší zákusok s orechami.
1. 2 Lyžičky sódy zmiešame s 2 lyžicami mlieka. Múku, vajcia, med, práškový cukor, Palmarin, sódu s mliekom zmiešame dokopy. Vypracujeme cesto a rozdelíme na 2 rovnaké časti. Jednu časť rozvaľkáme a pečieme pri 180°C, na 5 minút.
2. Do hrnca si dáme orechy, kryštálový cukor, maslo a med. Všetko spolu povaríme, a natrieme na druhý rozvaľkaný neupečený plát. Dáme ho upiecť na 180°C 10 minút.
3. Urobíme si krém: polovicu mlieka vlejeme do hrnca, pridáme cukor a necháme zovrieť. Do toho vlejeme druhú polovicu mlieka zmiešanú s krupicou a vlejeme. Uvaríme hustú kašu. Po vychladnutí zmiešame s Palmarinom. Medový plát pokvapkáme rumom, dáme krém a na to nanesieme druhý orechový plát. Necháme cez noc odležať na studenom mieste.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Krémový, sladký, najlepší zákusok s orechami.
450 g | Palmarín |
---|---|
500 g | polohrubá múka |
2 ks | vajcia |
2 lyžica | medu |
15 g | práškového cukru |
200 g | Palmarín |
2 lyžička | sóda bikarbóna |
2 lyžica | mlieko |
200 g | posekaných orechov |
100 g | kryštalový cukor |
125 g | maslo |
2,5 lyžica | medu |
140 g | kryštalový cukor |
250 g | Palmarín |
1/2 liter | mlieko |
5,5 lyžička | detská krupica |
0,05 ml | rum |