Klasický jemný, ľahký a krehký domáci medový krémeš. Aby ste to zvládli ľahšie, pozrite si fotorecept.
1. Zo surovin na cesto vypracujeme hladké cesto a rozdelíme na poly.
2. Každé vyvaľkáme na veľkosť plechu, dáme na pomastený plech a upečieme. Dáme pozor, aby cesto bolo upečené do zlatista.
3. Z mlieka, žĺtka, kryštálového cukru a Zlatého klasu uvaríme puding.
4. Do uvareného horúceho pudingu pridáme vyšľahaný sneh, do ktorého pridáme práškový cukor.
5. Horúci vylejeme na medový plát.
6. Na rozotretý puding dáme druhý plát a pocukrujeme.
7. Necháme vychladnuť. Je dobré aby postal aspoň 12 hod., aby pláty pekne zmäkli. Vychladnutý pokrájame.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Klasický jemný, ľahký a krehký domáci medový krémeš. Aby ste to zvládli ľahšie, pozrite si fotorecept.
300 g | múka hladká špeciál |
---|---|
štipka | soľ |
1 lyžička | sóda bikarbóna |
2 lyžica | med |
50 g | cukor práškový |
2 ks | vajcia |
150 g | Palmarín |
troška | škorica mletá |
1 liter | mlieko |
3 ks | vajcia |
3 bal. | Zlatý klas |
120 g | cukor kryštálový |
2 lyžica | cukor práškový |
na vymastenie plechu | Cera |
na posypanie | cukor práškový |