Originálny pečený Mikuláš. Môžete si k nemu napiecť aj toľko darčekov, koľko zjete :). Ako urobiť Mikuláša? Pozrite si fotorecept.
1. Okraj ovalu potrieme rozšľahaným vajcom a do stredu dáme plnku a priložíme druhý oval.
2. Z uvedených surovín si pripravíme cesto, ktoré necháme vykysnúť.
3. Po vykysnutí cesta odložíme 1/3 na ďalšie použitie. Z 3/4 cesta pripravíme telo Mikuláša tak, že cesto rozdelíme a vytvarujeme dve gule. Z gulí vyvaľkáme ovaly, hrubé asi 5 mm. Prenesieme na vymastený plech.
4. Krok 4 Zo zostavajúceho cesta vytvarujeme hlavu, nos, čiapku, fúzy.
5. Krok 5 nohy, ruky.
6. Krok 6 bradu a všetko potierame vajcom.
7. Krok 7 Zo zvyšného cesta ešte vykrojíme hviezdičky ako ozdobu na plášť. Hotové necháme upiecť.
8. Krok 8 Upečené.
9. Krok 9 Plnka: môžeme si urobiť ľubovolnú. Ja som urobila orechovú z kandizovaným ovocim.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Originálny pečený Mikuláš. Môžete si k nemu napiecť aj toľko darčekov, koľko zjete :). Ako urobiť Mikuláša? Pozrite si fotorecept.
500 g | múka hladká |
---|---|
1 ks | droždie |
1 ks | vajcia |
250 ml | mlieko vlažné |
60 g | cukor práškový |
70 g | Palmarín roztopený |
1 ks | vanilínový cukor |
1 lyžička | soľ |
1 lyžička | citrónová esencia |
1 ks | vajcia |