Jemný, šťavnatý koláč po ktorom si oblížete prsty.
1. Príprava piškótového cesta: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a Palmarinom. Pridáme mlieko, kypriaci prášok, múku a tuhý sneh z bielkov. Spolu premiešame. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme kakao. Biele cesto dáme na plech a naň položíme tmavé cesto. Na to poukladáme marhule, otočené spodkom šupky na dol. Šupku obalíme do hrubej múky, aby ovocie nekleslo na dno. Vložíme do vyhriatej rúry upiecť. Po vychladnutí natrieme na koláč plnku a ozdobíme čokoládou.
2. Plnka: Mlieko, cukor, hladkú múku a žĺtky spolu varíme na slabom ohni. Po uvarení necháme vychladnúť. Pridáme maslo a spolu vymiešame.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Jemný, šťavnatý koláč po ktorom si oblížete prsty.
1 dl | mlieko |
---|---|
6 ks | žĺtok |
250 g | cukor práškový |
1 ks | kypriaci prášok do pečiva |
250 g | múka polohrubá |
6 ks | bielok |
250 g | Palmarín |
2 lyžica | kakao |
marhuľový kompót | |
2 dl | mlieko |
cukor kryštálový | |
2 lyžica | múka hladká |
3 ks | žĺtok |
125 g | maslo |