rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Piškótovo-marhuľový koláč

Jemný, šťavnatý koláč po ktorom si oblížete prsty.

postup:

  • 1. Príprava piškótového cesta: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a Palmarinom. Pridáme mlieko, kypriaci prášok, múku a tuhý sneh z bielkov. Spolu premiešame. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme kakao. Biele cesto dáme na plech a naň položíme tmavé cesto. Na to poukladáme marhule, otočené spodkom šupky na dol. Šupku obalíme do hrubej múky, aby ovocie nekleslo na dno. Vložíme do vyhriatej rúry upiecť. Po vychladnutí natrieme na koláč plnku a ozdobíme čokoládou.

  • 2. Plnka: Mlieko, cukor, hladkú múku a žĺtky spolu varíme na slabom ohni. Po uvarení necháme vychladnúť. Pridáme maslo a spolu vymiešame.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Piškótovo-marhuľový koláč

Jemný, šťavnatý koláč po ktorom si oblížete prsty.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    25 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
1 dl mlieko
6 ks žĺtok
250 g cukor práškový
1 ks kypriaci prášok do pečiva
250 g múka polohrubá
6 ks bielok
250 g Palmarín
2 lyžica kakao
marhuľový kompót
2 dl mlieko
cukor kryštálový
2 lyžica múka hladká
3 ks žĺtok
125 g maslo
perníčky radia