rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Mrkvovo-orechové rožky

Je to skvelá kombinácia chutí. Mrkva vytvorí koláčikom peknú farbu. Cesto sa dá navyše ľahko kombinovať aj s inými plnkami napr. pikantný, ríbezľový džem a podobne. Vyskúšajte podľa fotoreceptu.

postup:

  • Mrkvovo-orechové rožky

    1. Na dosku nachystáme všetky suroviny.

  • Mrkvovo-orechové rožky

    2. Pridáme mrkvu aj Palmarin.

  • Mrkvovo-orechové rožky

    3. Vypracovávame cesto.

  • Mrkvovo-orechové rožky

    4. Vznikne bochník. Recept je na dve dávky - prekrojíme na dva bochníky.

  • Mrkvovo-orechové rožky

    5. Pripravíme si orechovú hmotu - zabaríme mliekom a osladíme.

  • Mrkvovo-orechové rožky

    6. Rozgúľame, urobíme štvorčeky - narežeme ich, naplníme orechami a zavynieme.

  • Mrkvovo-orechové rožky

    7. Uložíme na plech a šup do rúry.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Mrkvovo-orechové rožky

Je to skvelá kombinácia chutí. Mrkva vytvorí koláčikom peknú farbu. Cesto sa dá navyše ľahko kombinovať aj s inými plnkami napr. pikantný, ríbezľový džem a podobne. Vyskúšajte podľa fotoreceptu.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    40 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
500 g mrkva
500 g Palmarín
1 kg múka polohrubá
2 ks prášok do pečiva
500 g orechy mleté
10 lyžica cukor kryštálový
1 bal. vanilínový cukor
1 dl mlieko
perníčky radia