Úžasný koláč, s lahodným krémom a jemnou piškótou.
1. Piškótové cesto: žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu a potom múku s kypriacim práškom, nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Pečieme na plechu s vyšším okrajom 180°C 20 min.
2. Upečené cesto najprv potrieme džemom a polovicou pudingového krému. Na krém poukladáme piškóty namočené v káve. Na piškóty natrieme zvyšok krému a necháme stuhnúť. Posypeme strúhanou čokoládou alebo horkým kakaom.
3. Pripravíme si plnku: V mlieku uvaríme vanilkové pudingy s cukrom. Po vychladnutí vmiešame kyslé smotany a tuk z Helie.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Úžasný koláč, s lahodným krémom a jemnou piškótou.
200 g | múka polohrubá |
---|---|
200 g | cukor práškový |
4 ks | vajce |
10 lyžica | olej |
10 lyžica | voda horúca |
1/2 bal. | kypriaci prášok do pečiva |
750 ml | mlieko |
3 bal. | Zlatý klas |
200 g | cukor práškový |
2 ks | smotana kyslá |
70 g | Helia |
2 bal. | piškóty detské |
150 ml | káva čierna (uvarená) |
3 lyžica | kakao |