rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Nugátové rezy

Krémové rezy plné nugátu..

postup:

  • 1. Príprava cesta: 8 vajec, 300 g krupicového cukru, 1 vanilínový cukro, čajovú lyžičku nastrúhanej citrónovej kôry šľaháme v horúcom vodnom kúpeli elektrickým šľahačom na teplotu 40 °C. Necháme vychladnúť, kým nezostane hmota tuhšia. Následne pridáme 150 g múky zmiešanej s kukuričným škrobom a po lyžiciach pridávame mleté orechy a štipku soli. Cesto vylejeme na papierom vyložený plech a pečieme pri 160 °C asi 20 minút.  

  • 2. Ešte teplé cesto vyklopíme a odstránime papier. Prerežeme pozdĺžne a necháme vychladnúť.

  • 3. Príprava základného krému: dáme variť 200 ml mlieka s 1 vanilínovým cukrom, citrónovou kôrou a štipkou soli. V miske zmiešame 50 ml mlieka s 2 žĺtkami, 30 g hladkej múky a 60 g cukru. Horúce mlieko z hrnca vylejeme do misky, premiešame a znova vylejeme do hrnca. Pri stálom miešaní varíme 2-3 minúty. Krém necháme vychladnúť a občas premiešame.

  • 4. Príprava nugátového krému: želatínu necháme 10 minút napučať vo vode, potom ju vo vodnom kúpeli v hrnci spolu s 2 lyžicami rumu roztopíme a ihneď vmiešame so základného krému. Pridáme vyšľahanú smotanu a rozpustený nugát, zmiešame. 

  • 5. Nugátom potrieme jednu polovicu cesta (časť krému necháme na povrch koláča). Priložíme druhú polovicu cesta a zvyšným krémom natierame boky a vrch koláča. Na ozdobu môžeme použiť mandľové lupienky alebo čokoládovú glazúru, čokoládové lístočky atd..

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Nugátové rezy

Krémové rezy plné nugátu..

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
180 g múka hladká
300 g cukor krupicový
60 g cukor práškový
200 ml smotana na šľahanie 33%
100 g nugát
100 g lieskové orechy mleté
2 ks vanilínový cukor
50 g kukuričný škrob
2 ks želatina plátková
10 ks vajcia
1/2 ks citrón
štipka soľ
250 ml mlieko
2 lyžica rum
50 g mandľové lupienky
čokoládová dekorácia biela a tmavá
perníčky radia