Krémové rezy plné nugátu..
1. Príprava cesta: 8 vajec, 300 g krupicového cukru, 1 vanilínový cukro, čajovú lyžičku nastrúhanej citrónovej kôry šľaháme v horúcom vodnom kúpeli elektrickým šľahačom na teplotu 40 °C. Necháme vychladnúť, kým nezostane hmota tuhšia. Následne pridáme 150 g múky zmiešanej s kukuričným škrobom a po lyžiciach pridávame mleté orechy a štipku soli. Cesto vylejeme na papierom vyložený plech a pečieme pri 160 °C asi 20 minút.
2. Ešte teplé cesto vyklopíme a odstránime papier. Prerežeme pozdĺžne a necháme vychladnúť.
3. Príprava základného krému: dáme variť 200 ml mlieka s 1 vanilínovým cukrom, citrónovou kôrou a štipkou soli. V miske zmiešame 50 ml mlieka s 2 žĺtkami, 30 g hladkej múky a 60 g cukru. Horúce mlieko z hrnca vylejeme do misky, premiešame a znova vylejeme do hrnca. Pri stálom miešaní varíme 2-3 minúty. Krém necháme vychladnúť a občas premiešame.
4. Príprava nugátového krému: želatínu necháme 10 minút napučať vo vode, potom ju vo vodnom kúpeli v hrnci spolu s 2 lyžicami rumu roztopíme a ihneď vmiešame so základného krému. Pridáme vyšľahanú smotanu a rozpustený nugát, zmiešame.
5. Nugátom potrieme jednu polovicu cesta (časť krému necháme na povrch koláča). Priložíme druhú polovicu cesta a zvyšným krémom natierame boky a vrch koláča. Na ozdobu môžeme použiť mandľové lupienky alebo čokoládovú glazúru, čokoládové lístočky atd..
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Krémové rezy plné nugátu..
180 g | múka hladká |
---|---|
300 g | cukor krupicový |
60 g | cukor práškový |
200 ml | smotana na šľahanie 33% |
100 g | nugát |
100 g | lieskové orechy mleté |
2 ks | vanilínový cukor |
50 g | kukuričný škrob |
2 ks | želatina plátková |
10 ks | vajcia |
1/2 ks | citrón |
štipka | soľ |
250 ml | mlieko |
2 lyžica | rum |
50 g | mandľové lupienky |
čokoládová dekorácia biela a tmavá |