Kysnutá dobrota s nugátovou plnkou..
1. Príprava cesta: trošku mlieka zohrejeme tak, aby nemala teplotu viac ako 30 °C, pridáme trošku cukru a droždie, prípadne poprášime múkou. Necháme 10 - 15 minút vykysnúť kvások.
2. Príprava náplne: 700 ml mlieka, 250 g kryštálového cukru, 250 g Palmarinu, 4 lyžíice kakaa a Zlaté klasy povaríme spolu do stuhnutia a necháme vychladnúť.
3. Po vykysnutí kvások zmiešame s múkou, 3 lyžicami Palmarinu, 100 g kryštálového cukru, 3 bielkami, 1 žĺtkom, 500 ml mlieka a polievkovou lyžicou soli. Cesto prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste.
4. Cesto rozdelíme na 8 častí a vyvaľkáme. Každú časť potrieme plnkou a stočíme. Spletieme po 2 ks ako vrkoč (spolu 4 vrkoče) a uložíme na vymastený plech. Potrieme žĺtkom, ktoré môžeme rozmiešať s troškou vody.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Kysnutá dobrota s nugátovou plnkou..
300 g | Palmarín |
---|---|
1 ks | droždie |
1 kg | múka polohrubá |
350 g | cukor kryštálový |
3 ks | krémový prášok Zlatý klas |
4 lyžica | kakao |
1 a 1/4 liter | mlieko |
3 ks | vajcia |
1 lyžica | soľ |