S dvojfarebnými rožkami bude vyzerať misa koláčov pestro a bohato.
1. Malú časť mlieka zohrejeme tak, aby nemala teplotu viac ako 30 °C, pridáme trošku cukru, 15 sacharínov a droždie, prípadne poprášime múkou. Tento kvások necháme 10 - 15 minút vykysnúť.
2. Pripravíme si zvyšný kryštálový cukor, múku, zvyšné mlieko, kávovú lyžičku soli, 120 g Palmarinu a po vykysnutí kvások s nimi premiešame. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti.
3. V troche mlieka rozpustíme kakao a 5 sacharínov a pridáme do jednej polovice cesta.
4. Obe cestá rozdelíme na dve časti (tak dostaneme 4 bochníky, 2 biele a 2 hnedé). Rozvaľkáme do kruhu 1 biele cesto, na vrch bieleho položíme 1 hnedé a spolu ich vaľkáme tak, aby zospodu bolo cesto biele, zvrchu hnedé. To isté spravíme s druhým bielym a hnedým cestom, ale tie prehodíme - naspodu bude hnedé cesto a navrchu biele.
5. Cestá pokrájame na trojuholníčky a naplníme nutelou. Trojuholníky stočíme do rohlíkov a poukladáme na plech. Necháme vykysnúť asi hodinu.
6. Pred pečením potrieme rozpusteným Palmarinom a pečieme na 200°C asi 25-30 minút.
7. Hneď po upečení znova potrieme rozpusteným Palmarinom a po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
S dvojfarebnými rožkami bude vyzerať misa koláčov pestro a bohato.
150 g | Palmarín |
---|---|
600 g | múka hladká |
3 lyžica | cukor kryštálový |
30 g | droždie |
4 lyžica | kakao |
20 ks | sacharín |
nutela | |
350 ml | mlieko |
1 lyžička | soľ |