Chuť a vôňu dopĺňa jednoduchá príprava.
1. Večer pred pečením sušené ovocie a kôru z citróna zalejeme rumom, zakryjeme a necháme do rána stáť.
2. Celé vajcia, cukor, vanilka a škoricový cukor vymiešame do penista, pridáme Palmarin a múku premiešanú s práškom do pečiva. Potom zľahka primiešame odkvapkané ovocie a orechy. Zmes nalejeme do formy vymastenej Cerou a vysypanej strúhankou. Pečieme pri 161°C na 70 min.
3. Potom chlebík vyberieme s formy a pokvapkáme rumom z ovocia. Vychladnutý posýpeme práškovým cukrom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Chuť a vôňu dopĺňa jednoduchá príprava.
3 ks | vajce |
---|---|
100 g | cukor kryštálový |
1 bal. | vanilínový cukor |
1 bal. | škoricový cukor |
180 g | múka hladká |
1/2 bal. | prášok do pečiva |
100 g | Palmarín |
300 g | hrozienka |
50 g | marhule sušené |
50 g | brusnice sušené |
1 ks | citrónová kôra strúhaná |
1 dl | rum |